Erişilebilirlik

Kabaran Mississippi Nehri'nde Trafik Aksıyor


Kabaran Mississippi Nehri'nde Trafik Aksıyor
Kabaran Mississippi Nehri'nde Trafik Aksıyor

Amerika’da, su seviyesi rekor düzeye erişen Mississippi Nehri’nde ticari trafiğe kısıtlama getirıldi.

Yetkililer, gemilerin, Mississippi Nehri’nin Natchez kenti yakınında 24 kilometre uzunluğundaki bölümünden birer birer geçmesine izin verileceğini duyurdu.

Bunun amacı meskûn bölgelerin su altında kalmasını önlemek üzere inşa edilen su setlerinin yıkılmasını engellemek.

Kabaran nehrin bir kısmında dün trafik bir süreliğine tamamen durduruldu. Nehir trafiğinin uzun süre kapalı kalmasının tahıl ticaretini olumsuz yönde etkilemesi sözkonusu.

Mississippi Nehri’nin Natchez ve civarında su seviyesinin Cumartesi günü doruk noktasına ulaşması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftasonu Louisiana eyaletinin başkenti Baton Rouge ve en büyük kenti New Orleans’da sel baskını yaşanmaması için bentler açılarak yükselen suların bir kısmı boşaltılmıştı. Ancak bu durum tarım alanları ve konutların sular altında kalmasına yol açtı.

Louisiana Valisi Bobby Jindal, aşırı miktarda su baskını olacağı uyarısında bulundu ve birçok bölgenin haftalar boyunca sular altında kalacağını söyledi.

Mississippi’de su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Louisiana eyaletinde 4 bin, Mississippi eyaletindeyse 4 bin 800 kişi evlerini terketti. Ancak yetkililer sel baskınlarının 25 bin kişi ve 11 bin yapıyı etkileyeceği uyarısında bulunuyor. Taşkın bölgesindeki bazı yerlerin 7 metre su altında kalması mümkün.

XS
SM
MD
LG