Erişilebilirlik

Jordin Sparks Müzik Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor


Jordin Sparks Müzik Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor
Jordin Sparks Müzik Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor

Şarkıcı Jordin Sparks 2007'de katıldığı Amerika’nın en popüler yarışmalarından biri olan American Idol sayesinde şöhreti yakaladı. 17 yaşında top 10 Billboard listelerinin en üst sıralarına çıkmayı başaran Sparks, Broadway’de bir müzikalde de rol aldı. Şimdi 21 yaşında olan şarkıcı, 3. albümünü piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Amerika’nın Sesi’nden Larry London, Idol Yarışmasında elde ettiği birinciliğin ardından başarılarıyla adından söz ettirmeye devam eden Jordin Sparks’la konuştu.

‘American Idol’ yarışmasıyla ünlenen birçok sanatçı çok geçmeden popülerliğini yitirdi. Ancak yarışmanın 6. sezonunda binlerce rakibini geride bırakarak birinciliği elde eden Jordin Sparks, o gün bu gündür başarıya doymuyor.

Sparks, “İlk günden bu yana aralıksız çalışıyorum. Yarışmanın üstünden 5 yıl geçmesine rağmen insanlar hala benimle konuşmak ve şarkılarımı dinlemek istiyor. Bu harika bir duygu. Yaptığım işi çok seviyorum.” diye konuşuyor.

Ancak Jordin için yarışmayı birincilikle tamamlamasına kadar geçen süreç sanıldığı kadar kolay olmamış. Sparks, “İlk olarak katıldığım Kaliforniya seçmelerinde jüriden hayır oyu alınca elendim. 16 yaşındaydım ve çok fazla umursamadım. Bir sonraki sene tekrar katılabilirim diye düşündüm. Yarışmaya katılan en genç adaylardan biri olmam beni teselli etti,” diyor.

Jordin Sparks çocukluğundan bu yana müziği seviyor ve başarma azmiyle yaşıyor. Sparks, “Büyükannem, evinde ben henüz 18 aylıkken çekilmiş bir video buldu. Videoda kendisi piyano başında Jingle Bells’i çalarken, ben de şarkıyı ezbere ve eksiksiz söylüyorum. Yani müzik benim kanımda var. Adeta şarkı söylemek için doğmuşum. Müzik benim hayatım. Sadece sahne ışıkları altında değil, ileride torunlarıma, sevdiklerime şarkı söyleyebilmeyi umut ediyorum. Bir gün şarkıcı olacağımı biliyordum ama tam olarak ne zaman olurum bilmiyordum,” diye konuşuyor.

Sparks’ın Tattoo adını taşıyan ilk single’ı Billboard Hot 100 Listesi’ne 8. sıradan girdi. 2007’de Chris Brown’la yaptığı ‘No Air’ isimli parça ise listelerde 3. sıraya yükseldi. Uzun süre Top 10 listelerinden inmeyen Battlefield gibi diğer hit parçaları şarkıcının ikinci albümünü izledi. Sparks’ın yeni çıkacak olan 3. albümünün ilk single’ı ‘I am Woman’ adını taşıyor.

Jordin Sparks, “ Bu benim için çok farklı bir şarkı. Biraz sitemkar; biraz uçlarda… Ben de bu şarkıyla şimdiye kadar hiç gösteremediğim bu yönümü sergilemiş oldum. Farklı tarzlara hep açıktım ama ilk kez denemeye cesaret ettim. Hayranlarımın ne tepki vereceğini düşünmek beni heyecanlandırıyor,” diye konuşuyor.

Sparks yeni albümünün çalışmaları için New York- Arizona arasında seyahat etmiş. Müzik çalışmaları ve konser turlarının yanısıra, Sparks’ adıyla bir giyim markası da bulunan genç şarkıcı, yardım örgütleri için çalışmayı ihmal etmiyor. Bu örgütlerden biri kanser hastası çocuklara yardım amacıyla kurulan Alex’in Limonata Vakfı’.

Jordin Sparks, “Kazandığımı bir şekilde geri vermek benim için çok önemli. Yardıma muhtaç birinin yüzünü güldüremedikçe, onlara maddi ya da manevi destek olamadıkça sahip olduklarımın hiçbir anlamı yok,” diyor.

Şarkıcının albümü yıl sonuna doğru çıkacak.

XS
SM
MD
LG