Erişilebilirlik

John Kerry'den 'Cumhuriyet Bayramı' Mesajı


Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry
Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, “Başkan Barack Obama adına” Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Dışişleri Bakanı Kerry’nin yayınladığı yazılı açıklamada, “Başkan Obama ve Amerikan halkı adına, Türkiye halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım” ifadesine yer verildi.

İki devletin ortaklığının “vatandaşlarımızın güvenliği ve refahı için hayati” olduğu vurgulanan açıklamada, “60 yıldan bu yana yakın NATO müttefikleri olarak, bölgede ve tüm dünyada karşılaştığımız ciddi sorunlara karşı omuz omuza çalışmaya devam ediyoruz” denildi.

Geçen ay Ankara’ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’yla görüştüğünü hatırlatan John Kerry, Türk liderlerle sık sık temaslarını sürdürdüğünü, karşılıklı olarak ortak görüşler ve anlaşmazlıklar konusunda birbirlerine daima “yakın ve saygılı” davrandıklarını bildirdi. Kerry açıklamasında, “Ekonomik ve ticari bağlarımızın da aralarında bulunduğu konular ve bölgesel tehditler konusunda birlikte işbirliğimizi güçlendirdik” dedi.

Türkiye ve vatandaşlarına Cumhuriyet Bayramı’nda en iyi dileklerini sunan Kerry, yazılı açıklamasında “halklarımız arasındaki güçlü bağlar, devletlerimiz arasındaki dostluğu pekiştiriyor” dedi ve Amerika’da canlı bir Türk cemaatinin bulunduğunu hatırlattı.

John Kerry ayrıca, Amerikan üniversitelerinde Türk öğrencilerin okuduğunu, iki ülke vatandaşları arasında sosyal ve kültürel bağlar bulunduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG