Erişilebilirlik

Japonya Rus Gazına Alternatif Olarak Nükleere Yönelecek


Japonya Başbakanı Kishida İngiltere'nin başkenti Londra'da katıldığı bir toplantıda konuştu.
Japonya Başbakanı Kishida İngiltere'nin başkenti Londra'da katıldığı bir toplantıda konuştu.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ülkesinin Rus enerjisine bağımlılığını azaltmak için nükleer enerjiye yönelebileceğini söyledi.

Japonya 2011 yılında Fukuşima nükleer santralinde deprem sonrası meydana gelen hasarın ardından santralin kapatılması üzerine Rusya’dan aldığı doğalgaza daha bağımlı hale gelmişti.

Ancak artan enerji fiyatları ve son yaşanan Rusya-Ukrayna krizi sonrası Japonya Başbakanı Kishida bir kez daha nükleer enerjiyi işaret etti.

Japonya Başbakanı, ülkesinin enerji konusundaki kırılganlığını aşmak için yenilenebilir enerji kaynakları ve nükleer enerjiyle birlikte enerji satın aldığı ülkeleri de çeşitlendirme yoluna gideceğini söyledi. Kishida “Dünya çapında Rus doğalgazına olan bağımlılığı azaltmak için biz de nükleer reaktörleri kullanacağız. Bir tek nükleer enerji reaktörünü devreye almak 1 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgazdan tasarruf etmek anlamına gelir” dedi.

Japonya Başbakanı, ülkesinin 2050 yılına kadar karbon salınımını azaltmak için 1,16 trilyon dolarlık enerji yatırımı yapacağını da belirtti.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG