Erişilebilirlik

Kuzey Kore'ye 'Sert Yanıt' Konusunda Kararlılık


Başkan Obama ve Japonya Başbakanı Obe arasındaki görüşmede, Kuzey Kore’nin son nükleer denemesi, Çin ve Japonya arasındaki ada anlaşmazlığı ve Amerika-Japonya ekonomik ilişkileri ele alındı

Başkan Barack Obama, Beyaz Saray’da ağırladığı Japonya Başbakanı Şinzo Abe’yle yaptığı görüşmede, öncelikle Kuzey Kore sorununa ağırlık verdiklerini açıkladı.

Obama, kendisi ve Başbakan Obe’nin, kısa bir süre önce nükleer deneme yapan Kuzey Kore’ye karşı “sert bir yanıt” verilmesi konusunda kararlı olduğunu bildirdi.

Japonya’nın Çin’le ada anlaşmazlığı da iki liderin görüşmesinde öne çıktı. Daha sonra birlikte öğle yemeği yiyen Obama ve Obe, dünyanın birinci ve üçüncü büyük ekonomisine sahip ülkeleri arasındaki ilişkileri ele aldı.

Şinzo Abe, Aralık ayında Japonya başbakanlığına gelmişti. İkinci kez başbakanlık koltuğuna oturan Abe, kampanyasını Amerika’yla daha yakın ilişkiler zeminine oturttu.

Başbakan Abe, bu sabah Washington’da, savaşlarda ölen Amerikan askerlerinin toprağa verildiği Arlington Ulusal Mezarlığı’na giderek çelenk koydu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG