Erişilebilirlik

Japon Otomotiv Devi Nissan 20 Bin Kişiyi İşten Çıkarabilir


Dünyaca ünlü Japon otomobil üreticisi Nissan şirketinin 20 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını öne sürüldü. Kyodo Haber Ajansı’nın haberine göre, işten çıkarılacak olan çalışanların yoğunlukla Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerdeki fabrikalarda çalışanlar olacağı belirtildi.

Haberde, şirketin dünya genelinde aşırı düzeyde azalan yeni otomobil satışları nedeniyle yaşanan kayıpları telafi etmekte zorlandığı için bu yönde bir karar aldığı ifade edildi. Şirket yönetimi, ajansın bu haberi sonrasında herhangi bir yorum yapmadı.

Nissan, azalan satışlar ve şirketin mali durumundaki sorunlar nedeniyle geçen yıl Temmuz ayında da 12 bin 500 çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı. Şirketin dünya genelinde 140 bin civarında çalışanının bulunduğu belirtiliyor.

Şirketin eski CEO’su Carlos Ghosn, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle geçtiğimiz yıl Japonya’dan çıkıp Türkiye üzerinden memleketi Lübnan’a kaçmıştı.

Öte yandan son olarak İngiliz otomobil ve uçak üreticisi Rolls-Royce şirketi de özellikle havacılık sektöründeki daralma nedeniyle dünya genelindeki fabrikalarından 9 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığını açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG