Erişilebilirlik

Japon Oto Şirketleri 3,4 Milyon Aracı Geri Çağırdı


Japon otomotiv devleri Toyota, Nissan, Honda ve Mazda arızalı hava yastıkları yüzünden tüm dünyada 3 buçuk milyona yakın aracı bakım amacıyla geri çağırdı.

Üretim hatası nedeniyle ön yolcu koltuğundaki hava yastığını şişiren mekanizmada anormallik olduğu ve bunun hava yastığının patlaması, yangın ve yaralanma riskini arttırdığı belirtiliyor.

Dört şirket de hava yastıklarını ve emniyet kemerlerini merkezi Tokyo’da bulunan Takata adlı firmaya yaptırıyor. Geri çağrılan araçların 2000 ile 2004 yılları arasında imal edildiği, arızalı hava yastıklarınınsa 2000 ile 2002 yılları arasında Takata’nın Meksika’daki fabrikasında yapıldığı bildirildi.

Açıklamanın ardından Takata’nın Japonya’daki hisseleri yüzde 10 değer kaybetti. Firma, Toyota, Nissan, Honda ve Mazda’nın yanı sıra, Alman Daimler ve Amerikan Ford şirketlerine de hava yastığı ve emniyet kemeri üretiyor.

Şu ana kadar arızalı hava yastıkları yüzünden bir ölüm ya da yaralanma olayı yaşanmadı.

Toyota 1 milyon 700 bin Tundra, Corolla, Yaris ve Camry modelini, Honda da 1 milyon 140 bin Civic ve Odyssey modellerini geri çağırdı. Nissan ise modeli açıklanmayan 480 bin, Mazda da 45 bin 500 aracını geri çağırıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG