Erişilebilirlik

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey Ankara'da


22 Ekim 2019 - Washington, DC ABD, Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey
22 Ekim 2019 - Washington, DC ABD, Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye'deki temasları kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüştü.

Jeffrey, ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield’le birlikte Ankara'daki ilk durağında Milli Savunma Bakanlığı'ndaydı. Jeffrey, burada Akar’la görüştükten sonra Dışişleri Bakanlığı'na geçti. Jeffrey'nin bir sonraki durağı ise Bakan Yardımcısı Sedat Önal’la yaptığı birebir görüşmeydi.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, Akar-Jeffrey görüşmesinde, Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu’nun da hazır bulunduğu bildirildi. Görüşmede "başta Suriye olmak üzere bölgesel güvenlik konularında bilgi ve görüş alışverişinde bulunulduğu" ifade edildi.

Jeffrey'in yarın İstanbul'da olacağı ve burada Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın ile biraraya geleceği iletildi.

'Yabancı terörist savaşcılar' konuşuldu

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede ise, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal’ın Büyükelçi Jeffrey’i kabulünde ağırlıklı olarak Suriye’nin ele alındığı bildirildi.

Jeffery ile daha önce ABD tarafınca ülkeye geri kabul edilmeyecekleri yönünde açıklamalar yapılan IŞİD'liler, resmi ifadesiyle 'yabancı terörist savaşcılar' (YTS) konusunun da konuşulduğu ifade edildi.

Bilgilendirmede, "İdlip’teki durum başta olmak üzere, BPH ve Fırat’ın doğusundaki durum, Anayasa Komitesi çalışmaları bağlamında siyasi sürece dair hususlar, YTS’ların durumu, BMG Konseyi’nde devam etmekte olan 2165 sayılı BMGK kararına dair müzakereler (BM insani yardım için kapılar) ele alındı. Bu konulardaki görüşlerimiz aktarıldı, sahadaki askeri-insani durum hakkında görüş alışverişi yapıldı. Ayrıca Irak’taki son gelişmeler ile Libya’daki durum ele alındı" denildi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG