Erişilebilirlik

İzmirliler Kocaoğlu’nun Yeniden Adaylığına Ne Diyor?


İzmirliler Kocaoğlu’nun Yeniden Adaylığına Ne Diyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:07 0:00

Daha önce belediye başkanlığına tekrar aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday olma kararını İzmirliler'e sorduk.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini 2004 tarihinden bu yana sürdüren CHP’li Aziz Kocaoğlu, 1 Ekim 2018’de düzenlediği basın toplantısıyla tekrar aday olmayacağını ilan etmişti. Ancak Kocaoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmeden sonra tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışa gireceğini açıkladı.

Kocaoğlu yaptığı yazılı açılamada yerel seçimlerden altı ay önce aday olmayacağını açıklamaktaki amacının yerine gösterilecek adayın önünü açmak olduğunu belirtti. Ancak Kocaoğlu aradan geçen 3,5 aylık süreye rağmen hala bir aday belirlenmemesi nedeniyle ortaya çıkan tablonun CHP’ye ve İzmir’e zarar verecek düzeye geldiğini belirtti.

Kocaoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sayın Genel Başkanımızla bugün yaptığım ve gayet olumlu geçen görüşmede, bu kaygılarımı açıkça ifade ettim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım”.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG