Erişilebilirlik

İzmir’de Tunç Soyer Dönemi Başladı


31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde yüzde 58 oy alarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, resmen görevine başladı. İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alan Soyer, “Bana oy veren, vermeyen herkesin daha büyük onur duyarak yaşaması, bu kenti koruyup ileriye taşımak için canla, başla ve aşkla çalışacağım" dedi.

İzmir'in yeni başkanı, daha sonra 15 yıldır İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Aziz Kocaoğlu’ndan görevi devraldı. Soyer ve Kocaoğlu’nun Başkanlık Makamı’ndaki buluşmasında Soyer, “İzmir asla Aziz Başkan'ı ve yaptıklarını unutmayacak. Kendisinden müsterih olmasını rica ediyorum. Onun bayrağını asla aşağıya indirmeyecek, yukarı çıkarmak için canla başla çalışacağız” diye konuştu.

“Refahı artırmak ve adil paylaştırmak için çalışacağız”

İzmir’de Tunç Soyer Dönemi Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

Eski ve yeni başkanlar ardından Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda toplanan kalabalığa seslendi. Görevini Tunç Soyer'e devreden Aziz Kocaoğlu sözlerine seçilmiş tüm belediye başkanlarını ve meclis üyelerini tebrik ederek başladı. İstanbul'da yaşanan seçim belirsizliğine değinen Kocaoğlu, "Bir dolap çevrilmek isteniyor. Buna kimsenin hakkı yok" ifadesini kullandı.

Kentin 35. belediye başkanı olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Tunç Soyer, “Bu şehri gerçekten koruyarak geliştirmeye gayret edeceğiz. Öncelikli iki ana hedefimizden biri bu şehrin refahını artırmak olacak. Bu da üretimle olacak. İkinci hedefimiz ise refahın adil bir şekilde paylaşılmasını sağlamak. Bu iki hedefi gerçekleştirmek için canla başla çalışacağız. İzmir tüm Türkiye’de çok daha yakından izlenen, gıpta edilen ve takip edilen, örnek alınan bir kent olacak. Bu umutla ve bu inançla, Aziz Başkanımızın bıraktığı yerden devam edeceğiz. Bu güvene layık olmak, İzmir’de hiç kimsenin başını eğdirmemek, her İzmirli’nin bu kentle daha çok gurur duymasını sağlamak için canla, başla, aşkla çalışacağız” dedi.

“Türkiye 1 Nisan’dan itibaren değişimi başlattı”

Devir-teslim töreninin ardından CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’la birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk büstüne çelenk koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sizlerin huzurunda Kurtuluş Savaşı’nda emperyalizme karşı kazanılan savaşta bizim için canlarını veren dedelerimize, ninelerimize söz veriyorum. Asla onların yolundan ayrılmayacağım. Türkiye demokrasiden asla ayrılmayacak. İzmir buna öncülük edecek bir şehir olacak. 31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı olarak İzmir’den Türkiye’ye çok güçlü bir demokrasi dersi verdik. Hormonik değil organik bir ittifak oluşturduk, tüm sokakları el ele, kol kola gezdik, birleşe birleşe devam edeceğiz. Türkiye 1 Nisan’dan itibaren değişimi başlattı. Tüm Türkiye bunun yerelden başlatılacağını gördü. Müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine birlikte çıkacağız” şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG