Erişilebilirlik

İzmir’de Dünya Tiyatrolar Günü Kutlandı


İzmir’de Dünya Tiyatrolar Günü Kutlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlamak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik Alsancak Limanı’nda oluşturulan kortejin yürüyüşe geçmesiyle başladı. Yürüyüşe İzmir’deki farklı tiyatro grupları ve sanatseverler katıldı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden Gündoğdu Meydanı’na yürüyen kortejde sık sık “yaşasın tiyatro, yaşasın sanat” sloganı atıldı. Renkli kostümleriyle yürüyen sanatçılara İzmirliler de alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında cezaevlerinde tutuklu bulunan tiyatrocuların fotoğrafları da taşındı.

Tutuklu tiyatroculara destek

Gündoğdu Meydanı’nda son bulan yürüyüşte, Kübalı yönetmen, oyun yazarı ve akademisyen Carlos Celdran tarafından kaleme alınan Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi okundu. Ardından İzmir Tiyatrolar Derneği Genel Sekreteri Özgür Başkaya, Tiyatro Günü İzmir bildirisini okudu. Başkaya “Bilinmelidir ki ülkemizde tiyatro sanatçıları esir edilmektedir. Özgürlük kimsenin tekelinde değildir. Bu minvalde tüm mahpus sanat insanlarını kucakladığımızı ve onların yanında olduğumuzu bildirir, yarının güzel, umutlu ve sanat dolu dünyasında İzmir Tiyatroları Derneği’nin aşkla var olacağını duyururuz” diye konuştu.

Şehir tiyatrosu vaadi

Etkinliğe katılan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, seçimi kazanması halinde İzmir’de bir şehir tiyatrosu kurulacağını söyledi.

Etkinlik Çingeneler Zamanı gösterisiyle devam etti. Ardından Epic Band Grubu Türk ve dünya tiyatro müziklerinden oluşan bir konser verdi. Kutlamalar Türkiye’de ilk defa İzmir’de sahne alan İtalyan grup Eventi Verticali’nin dikey sahne performansıyla sona erdi. Akrobat ve aktörlerin, ekranda gösterilen videolar eşliğinde sergiledikleri gösteriyi izleyen İzmirliler, kendilerini bir anda çizgi romanlar ve animasyon filmleri ile oluşturulan büyülü bir dünyanın içinde buldu.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG