Erişilebilirlik

İyi Parti Akşener Liderliğinde Yola Devam Edebilecek mi?


İyi Parti’nin yoluna Akşener’in genel başkanlığında devam etmesini destekleyen parti yöneticileri ve partililer, bugün İstanbul – Beylerbeyi’ndeki evininin önünde toplandı
İyi Parti’nin yoluna Akşener’in genel başkanlığında devam etmesini destekleyen parti yöneticileri ve partililer, bugün İstanbul – Beylerbeyi’ndeki evininin önünde toplandı

Muhalefet cephesinde merkez sağda AKP’ye alternatif iddiasıyla yola çıkan İyi Parti’de seçim sonrası tartışmalara tepki göstererek genel başkanlıktan ayrılma kararı alan Meral Akşener, parti lider koltuğunda kalacağını açıkladı.

İyi Parti’nin yoluna Akşener’in genel başkanlığında devam etmesini destekleyen parti yöneticileri ve partililer, bugün İstanbul – Beylerbeyi’ndeydi. Akşener’in evi önünde, partiden yapılan yazılı çağrı üzerine “Yüzünü Bize Dön” sloganıyla buluşuldu. Çağrı metninde, “Türk siyasetinde yıllardır süren oyunları bozan lider olduğu, koltuğa yapışan değil, gerek gördüğünde kalkabilme cesaretini gösterdiği için” denilerek Akşener’i partiye dönmeye ikna etmek üzere evi önünde buluşulacağı belirtilmişti.

İyi Parti yönetimince “Seni aday yapacağız” diye seslenilen Meral Akşener, Twitter üzerinden “Kurultayda aday olmayacağım” açıklamasını yinelemişti. Ancak Akşener, bugün evi önünde yapılan çağrılara kayıtsız kalamadı ve “Herkes şehrine dönsün. Pazartesi günü saat 15'de başkanlık divanını yapmak üzere genel merkezimizde olacağım. Komşularımı yeteri kadar yorduk. Evet tekraren teşekkür ediyorum. Allah'a emanet olun” diyerek görevine döndü.

Akşener’in görevine dönüşünü açıklaması öncesinde, partililer, Akşener’in kapısına tülbentler ve sokağına ise ‘Sonuna kadar Akşener’ yazılı pankartlar astı. Ardından parti yöneticileri Ahat Andıcan, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Aytun Çıray, Lütfü Türkkan gibi isimler Akşener’le evinde görüştü. Bu görüşme sonrasında Akşener, pazartesi günü Ankara’da genel başkanlık koltuğunda olacağını ifade etti.

İyi Parti kurucularından emekli SAT komandosu Ali Türkşen gibi partililerle birlikte Akşener’in görevine dönmesi için çağrılar yapanlardan “İyi Parti eşittir Meral Akşener” gibi açıklamalar geldi.

Koray Aydın’ın gafı tepkiyle karşılandı

Akşener’in bizzat partililere kısa açıklamada bulunması öncesinde görüşme sonrası Koray Aydın, partililere seslenmek üzere eline mikrofonu aldı. Ancak Aydın’ın “Pazartesi günü saat 15'te sayın liderimiz Devlet Bahçeli..” demesi ve tam o anda hatasını fark etmesine rağmen partililerden sert tepki aldı. Aydın’ın hatasını hemen düzelterek, Meral Akşener’in adını söylemesine rağmen partililerce yuhalandığı görüldü.

İyi Parti Genel Merkezi
İyi Parti Genel Merkezi

Akşener neden ayrılma kararı almıştı?

İyi Parti, 24 Haziran seçim sonuçlarını ayrıntılı değerlendirmek ve TBMM’deki yasama süreçlerine hazırlanmak üzere geçen hafta sonunda Afyonkarahisar’da parti yönetimi, milletvekilleri, Kurucular Kurulu ile parti teşkilatları katılımıyla “İyi Parti 1. Çalıştayı” düzenledi. Ancak çalıştay, özellikle 24 Haziran’daki milletvekili aday listelerinden duyulan rahatsızlığın gün yüzüne çıkmasıyla sert tartışmalara sahne olurken, kendisine yöneltilen eleştiriler nedeniyle Akşener’in istifası gündeme geldi. Akşener, 22 Temmuz Pazar günü öfkelenerek, Ağustos ayında olağanüstü kurultay kararı alarak liderlikten çekileceğini açıkladı. Akşener, Twitter hesabı aracığıyla “Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum” mesajını paylaştı.

İyi Parti yönetimi ve milletvekilleri ise, ertesi gün Ankara’da toplantılar düzenledi ve “Genel başkanlık için tek adayımız Akşener” mesajını verdi. Ancak Akşener, hafta içerisinde 25 Temmuz Çarşamba günü yine Twitter aracılığıyla “Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir” açıklaması yaptı. Bunun üzerine İyi Parti yönetimi, partililer ile Akşener’i ikna etmek üzere İstanbul’da buluşmayı organize etti.

Anımsanacağı üzere; İyi Parti, geçen yıl 25 Ekim’de özellikle MHP’den ayrılan isimler öncülüğünde merkez sağda alternatif olma hedefiyle kurulmuştu.

Meral Akşener’e İyi Partililerden Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:41 0:00

Meral Akşener’e İyi Partililerden Destek

Meral Akşener’in evinin önünde toplananlardan Beden Eğitimi Öğretmeni Timuçin Cankoy, oylarını her zaman Meral Akşener’le birlikte kullanmak istediklerini ve onunla daha da büyümek istediklerini ifade etti.

Ev hanımı olan Zehra Kavza, Meral Akşener’e sonuna kadar güvendiklerini söyledi. Akşener’in demokrasiyi, parlamentoyu ve Türkiye Cumhuriyeti’ni gerçek anlamada savunan dürüst bir insan olduğunu söyledi.

Meral Akşener için evinin önünde nöbet tutan partililerden Adalet Sezer, Meral Akşener’in bir kadın olarak toparlayıcı ve birleştirici tutumuyla Türkiye’nin başında olması gerektiğini kaydetti.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG