Erişilebilirlik

İÜ Hukuk Fakültesi Öğrencileri Yeni Anayasayı Halka Anlatıyor


İÜ Hukuk Fakültesi Öğrencileri Yeni Anayasayı Halka Anlatıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:13 0:00

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden yaklaşık 30 öğrenci, 16 Nisan’da oylanacak olan anayasa değişiklik teklifinde, hangi maddelerin değişeceği ile ilgili halka bilgi vermek için gönüllü olarak çalışma başlattı.

16 Nisan’da anayasada hangi maddelerin değişmesi öngörülüyor? Değişiklik olması halinde sistemde neler değişecek? Tüm bu soruları cevaplamak için bir araya gelen hukuk öğrencileri, halkı bilinçlendirmek için değişiklik yapılacak maddeleri anlatıyorlar.

“Bana Anayasayı Sor” sloganıyla yola çıkan öğrenciler, herhangi bir parti üyesi olmadıklarını belirterek, tarafsız bir şekilde ve hukuk dilini anlaşılır kılan bir dille halkı bilinçlendirmeye çalıştırdıklarını ifade ettiler.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ozan Tobaoğlu, herhangi bir siyasi görüşten ve ideolojiden bağımsız olarak meydanlara çıktıklarını ve tek amaçlarının halkı değişiklik yapılacak anayasa maddeleri hakkında bilgilendirmek olduğunu belirtti. Halkın sorularını cevaplamak ve Türkiye Barolar Birliği’nin hazırlamış olduğu dokümanlarla insanları bilgilendirmek istediklerini vurgulayan Tobaoğlu, referandumun daha çok hukukçular ve siyasiler tarafından anlaşıldığını, halkın çok da bilinçli bir şekilde referanduma gitmediğini ifade etti. Bu eksikliği gördükleri için akademik dilde olan anayasa değişiklik maddelerini günlük dille halka anlatmayı hedeflediklerini söyleyen Tobaoğlu, bu şekilde daha sağlıklı bir referandum süreci geçirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Tobaoğlu, halkın siyasilerin tek taraflı propagandalarını dinlemek yerine, kendileri gibi tarafsız ve anayasal düzlem içerisinde, anayasayı anlatan kişilere muhtaç olduklarını gözlemlediklerini dile getirdi.

Hukuk Fakültesi öğrencisi Feyza Akın da, 16 Nisan Referandumu öncesi, hukuk çerçevesi içerisinde halkı bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ülke gündemiyle çok ilgilenmeyen, kararsız olan, siyasetle çok ilgilenmeyen kesimin, muhalefetin ve iktidarın söylemlerini çok da benimsemediklerini hatta bu söylemleri iğreti bulduklarını gözlemlediklerini söyleyen Akın, bu yüzden halkın, kendileri gibi tarafsız bir gruptan anayasada değişiklik yapılacak maddeleri dinlemek isteyebileceklerini düşündüklerini belirtti.

Hukuk Fakültesi öğrencilerinden bilgi alan Halil Sami Türker, öğrencilerin referandum öncesi halkı bilinçlendirme çabalarını takdir ettiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG