Erişilebilirlik

İtalya’da Makarna Severleri Sevindiren Haber


Uçuşlarda kabine alınacak sıvı ve elektronik eşyalara sınırlama süredursun, İtalya’dan makarna severler için iyi bir haber geldi.

Pesto makarna sosuyla ün yapmış Cenova’daki havaalanı uçuşlarda sos taşınmasına izin veriyor. Karşılığında istenen ise yolcuların, hasta çocuklara yardım eden hayır kurumu “Uçan Melekler”e bağış yapması. Bağış yapan yolcuların pesto kavanozlarına özel bir etiket yapıştırılıyor.

Fikir ise pesto kaçakçılığından doğmuş. Havaalanı yetkilileri her yıl yolcuların Cenova’dan çıkarmaya çalıştığı yüzlerce kavanoz pestoya el koymaktan hem yorulmuş, hem de pestoların çöpe gitmesinden rahatsız olmuş. Gıda israfını önlemek için de bu uygulamaya geçilmiş.

İznin başladığı 1 Haziran’dan bu yana, fesleğen, peynir, fıstık ve zeytinyağlı bu karışımdan 500 kavanoz uçaklara alınmış bile. Yetkililer sonuçtan memnun.

Ancak pesto taşımacılığının da kuralları var. Bir yolcu en fazla 500 gramlık bir kavanoz ya da 250 gramlık iki kavanoz taşıyabilir. Uçuşlar doğrudan Cenova’dan olmak zorunda. Pestonun da Cenova yapımı olması zorunlu. Kavanozlar kabine alınmadan önce özel röntgen cihazlarından da geçiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG