Erişilebilirlik

İtalya'ya Denizden Göçmen Akını Sürüyor


Son 24 saat içerisinde çoğu Mısırlı 600’den fazla düzensiz göçmen daha İtalya’ya ulaştı. İtalya’ya son dönemde deniz yoluyla giriş yapan göçmen sayısının büyük oranda artmasının, İtalya Başbakanı Mario Draghi üzerinde ciddi bir baskı oluşturması bekleniyor.

Yapılan açıklamaya göre İtalyan sahil güvenlik ekipleri, gece boyunca yaptıkları kurtarma operasyonunda 300 kadar yetişkin ve genç erkek göçmeni denizden kurtararak karaya çıkardı. Kurtarılan kişilerin hemen hemen tamamının Mısırlı oldukları belirtildi.

Gece ilerleyen saatlerde bir başka tekneye daha müdahale eden sahil güvenlik ekipleri, bu tekneden de 200’den fazla Suriyeli ve Mısırlı göçmeni karaya çıkardı.

İtalya’nın güneyinde bir başka bölgede aralarında 8 kadının da bulunduğu 113 göçmen daha karaya ulaşmayı başardı. Yerel medya kanalları bu gruptakilerin çoğunluğunun Tunuslu olduğunu bildirdi.

Yetkililer, 12 Kasım tarihi itibarıyla bu yıl İtalya’ya ulaşan göçmen sayısının 57 bin 883 olduğunu açıkladı. Bu sayı geçen yıl aynı dönemde 31 bin 213, 2019 yılındaysa 9 bin 944 olarak kayıtlara geçmişti.

Ülkede özellikle sağcı partiler İçişleri Bakanı’nı düzensiz göçmenlere karşı yeterli önlem almamakla suçluyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG