Erişilebilirlik

Corona Virüsü Ortadoğu'da Hızla Yayılıyor


İran’ın ardından Türkiye’nin bir diğer komşusu Irak da ilk Corona virüsü vakasını açıkladı. Virüsün Necef kentinde İran vatandaşı bir öğrencide tespit edildiği belirtildi.

İran Sağlık Bakanlığı, Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12 olduğunu açıkladı. Bazı kaynaklarsa gerçek ölü sayısının 50'ye ulaştığını iddia ediyor.

Türk Hava Yolları 27 Şubat’a Meşhed, İsfahan, Tebriz ve Şiraz kentlerine seferleri durdurdu. Türkiye İran’la kara sınırını kapatmış ve İran’dan gelen uçuşları kabul etmeyi de durdurmuştu.

Anadolu Ajansı’na göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile telefonda görüştü. Görüşmede Corona virüsü salgınının da ele alındığı belirtildi.

Afganistan'da ilk Corona vakası

Afganistan’da da Pazartesi günü itibariyle bir kişide Corona virüsüne rastlandığı açıklandı.

Afganistan Sağlık Bakanı Ferozuddin Feroz düzenlediği basın toplantısında, durumundan şüphelenilen 3 vakadan birinde virüse rastlandığını açıkladı. Bu kişinin Herat bölgesinde olduğunu belirtti. 3 kişinin de İran’a seyahet ettikleri biliniyor.

Sağlık Bakanı Feroz, bölgede acil durum ilan ettiklerini açıkladı ve halktan mümkün olduğunda evlerinde kalmalarını ve dışarı çıkmamalarını istedi. Afganistan da İran’a yapılan uçuşların durdurulduğunu açıkladı.

Kuveyt ve Bahreyn'de ilk vakalar

Kuveyt ve Bahreyn de ülkede ilk kez Corona virüsü salgınına yakalanan kişilerin tespit edildiğini açıkladı. Bu kişilerin İran’a seyahat etmiş kişiler oldukları belirtildi.

Kuveyt, virüse rastlanan 3 kişinin Pazar günü İran’ın Meşhed şehrinden tahliye edilen 700 kişi içinden olduğunu açıkladı.

Kuveyt Sağlık Bakanlığı, hastalık görülen kişilerden birinin 53 yaşında bir Kuveyt vatandaşı, 61 yaşında bir Suudi vatandaşı ve 21 yaşında milliyeti tespit edilemeyen bir genç olduğunu kaydetti. Suudi yetkililer vatandaşlarının sağlık durumu konusunda Kuveyt’le irtibat halinde olduklarını açıkladı.

Kuveyt’e komşu ülke Bahreyn’de de İran’dan gelen bir Bahreyn vatandaşında hastalık görüldüğü belirtildi.

Katar Hava Yolları bugünden itibaren İran ve Güney Kore’den gelen yolcularının 14 gün boyunca karantinada kalmalarını isteyeceğini açıkladı.

Kuveyt ve Irak Hava Yolları da İran’a olan uçuşlarını durdurdu. Suudi Arabistan da vatandaşlarının İran’a seyahatlerini askıya alma kararı aldı.

Avrupa'da Corona virüsü en çok İtalya'yı vurdu

Corona virüsü salgınıyla nedeniyle dünya genelinde hastalığa yakalanan ve hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. İtalya’da hastalığa yakalananların sayısı 200’e ulaşırken hayatını kaybedenlerin sayısı da 7'ye yükseldi.

İtalyan RAI radyosu, 80’li yaşlarında bir kişinin hastalık nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini duyurdu. İtalya’da salgın nedeniyle daha önce ölen 3 kişinin de yine ileri yaşlardaki kişiler oldukları açıklanmıştı.

İtalya’da salgının yayılmasını önlemek adına birçok etkinlik ve toplantı iptal edildi. Bunların arasında Milano Moda Haftası etkinlikleri, Venedik Karnavalı ve bazı futbol karşılaşmaları da vardı.

Virüs şu ana kadar dünya genelinde 77 binden fazla kişiye bulaştı, çoğu hastalığın başlangıç noktası olan Çin’den olmak üzere 2 bin 500’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG