Erişilebilirlik

İtalya’da Enkazdan Mucizevi Kurtuluş


İtalya’da 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları bütün gün ve gece de sürdü.

İtalya’da Enkazdan Mucizevi Kurtuluş
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Yerel saatle akşam 9 sularında meydana gelen depremde, en az iki kişi öldü, 39 kişi yaralandı. 2 bin 600 kişiyse evsiz kaldı. Depremin 2 kurbanından biri kilise binasından kopan bir duvarın çarpması sonucu hayatını kaybeden diğeriyse çöken binanın içinde bulunan iki yaşlı kadın oldu.

Depremin, en kalabalık sezonunu yaşayan turistik Ischia Adası’nı vurmasının ardından, gece boyunca arama kurtarma faaliyetletini yürüten İtalyan itfaiye ekipleri, zaman zaman elleriyle kazarak, 7 aylık bir bebeği ve iki abisini yerle bir olan evin enkazından çıkardı.

Merkez üssü Casamicciola olan depremde, babaları enkazdan çıkarılan hamile annelerininse binadan çıkmayı başardığı Marmolo kardeşler, onlarca itfaiye görevlisinin 14 saatlik uğraşı sonucu kurtarıldı.

Her kurtarma sevinç çığlıklarıyla karşılanırken, itfaiye görevlileri bu haberleri sosyal medya aracılığıyla paylaştı. Enkazdan ilk kurtarılan Pasquale bebek oldu. Sabah saat 4 sularında kurtarılan bebeğin görüntüsü depremin sembolü oldu.

7 saat sonra kurtarılan ortanca kardeş 8 yaşındaki Matthiassa, iç çamaşırı ve toz içinde görüntülenmesinin ardından, sedyeyle ambulansa taşındı. En büyük kardeş 11 yaşındaki Ciro ise iki saat sonra enkazdan çıkarılabildi.

Çocukların tekerlekli sandalyede oturan anneleri ve onun hemen yanında oturan elleri alçılı babaları hastanenin acil servisinde Ciro’yu bekledi.

Kurtarma ekipleri iki büyük kardeşi enkazdan çıkarmak için uğraşırken devlet televizyonu RAI’ye konuşan baba, yaşadıklarını, “Korkunç bir geceydi. Anlatacak kelime bulamıyorum.

Evin ikinci katı tamamen çöktü ama itfaiyeciler beni oradan çekip çıkardı. Harikalardı” diye ifade etti.

Deprem meydana geldiğinde nüfusu 64 bin olan Ada’da turist sezonu olması nedeniyle 150 bin kişi bulunuyordu. İtalyan televizyonu, parklara sığınan ve battaniyelerin altında uyuyan turistlerin görüntüsünü paylaşırken, yetkililer sabah erken saatlerden itibaren Ada’dan ayrılmak isteyenler için feribot seferleri düzenledi.

Deprem İtalya’nın merkezinde geçen sene meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin yıldönümünden sadece iki gün sonra yaşandı. 250’den fazla kişinin hayatını kaybettiği 24 Ağustos 2016’daki depremin ardından çok sayıda şiddetli artçı sarsıntı yaşanmış ve birçok kasaba ve köyün boşalmasına neden olmuştu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG