Erişilebilirlik

İsyancıların Kontrolundaki Kasabaya Hava Bombardımanı


Suriye’deki isyan hakları gözlemcileri, hükümete bağlı savaş uçaklarının geçen hafta muhaliflerin kontrolüne geçen Maaret El Numan kasabasına bomba yağdırdığını bildirdi. İdlib bölgesinin kuzeyinde, Şam-Halep yolu üzerinde bulunan Maaret El Numan kasabası isyancılar için kilit önem taşıyor.

Buarada, Şam çevresinde de Suriye ordusuyla isyancılar arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı kaydedildi. Ülkedeki kanlı iç savaş uluslararası toplumun uyarılarına rağmen devam ediyor.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi, Suriye’de 19 aydır süren krizin her gün daha derinleştiğini ve kanlı çatışmaların bir an önce durması gerektiğini söyledi. Özel Temsilci, önümüzdeki hafta kutlanacak Kurban Bayramı sırasında Suriye’de ateşkes yapılması için İran’dan yardım istedi.

Öte yandan, Brahimi ile Bağdat’ta görüşen Irak Başbakanı Nuri El Maliki toplantının ardından yaptığı açıklamada Suriye’deki sorunun hızlı bir şekilde çözülmesi çağrısını yineledi.

Amerika’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Susan Rice, Güvenlik Konseyi’nin açık oturumunda yaptığı konuşmada Suriye’deki durumu korkunç olarak tanımlarken, durumun giderek kötüleştiğini vurguladı. Rice, bölgesel güvenliği tehdit eden Suriye krizinin komşu ülkeler için de ciddi tehlike yarattığını sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG