Erişilebilirlik

İsyancılar Suriye Hava Gücünü Zayıflatıyor


Şam'ın bir dış mahallesinde benzin istasyonuna düzenlenen hava saldırısında yaralılar taşınırken
Şam'ın bir dış mahallesinde benzin istasyonuna düzenlenen hava saldırısında yaralılar taşınırken
Suriye’de isyancıların hükümetin hava gücünü zayıflatma amacıyla Taftanaz askeri hava alanına yeni bir saldırı başlattığı bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü isyancıların kuzeyde İdlib ilindeki üs çevresinde Suriye askerleriyle çatışmaya girdiğini haber verdi.
Resmi haber ajansı SANA olayı doğrularken “teröristlerin” saldırısına Suriye ordusunun güçlü bir karşılık verdiğini bildirdi.
Benzer bir saldırı üzerine Salı günü yetkililer Halep hava limanını kapatmak zorunda kalmıştı
.
Halen Washington’da Carnegie Orta Doğu Merkezinde görev yapan Suriyeli gazeteci Sami Mubayed isyancıların hükümetin hava gücünü zayıflatmaya çalıştığını söylüyor.
Mubayed isyancıların esas hedefinin hava alanlarını ele geçirmek değil bunları işlemez hale getirmek ve askeri amaçlarla kullanılmasını önlemek olduğunu vurguluyor.

BM İnsan Hakları Dairesi Başkanı Navi Pillay, 15 Mart 2011 ile 30 Kasım 2012 tarihleri arasında Suriye’de 59 bin 648 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
Araştırmacıların yeni ayrı kaynaktan aldığı bilgelere dayanarak rakkamı belirlediğini belirten Pillay yeni yıla girerken ölü sayısının 60 bini aştığını tahmin ettiklerini de söyledi.

Öteyandan Çarşamba günü Şam’ın bir dış mahallesinde bir benzin istasyonunu hedef alan hava saldırısında çok sayıda kişinin öldüğü bildiriliyor. Saldırısı sonrası olay yerine giden bir muhalif eylemci yanmış ya da parçalanmış en az 30 ceset saydığını açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG