Erişilebilirlik

‘İsyancılar Kimyasal Silah Kullanmış Olabilir’


Birleşmiş Milletler’in Bağımsız Uluslararası Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Carla Del Ponte
Birleşmiş Milletler’in Bağımsız Uluslararası Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Carla Del Ponte

BM yetkilisi Carla Del Ponte, Suriyeli isyancıların kimyasal silah kullanmış olabileceğine dair bulgular elde ettiklerini ancak bunların kesin olmadığını söyledi

Birleşmiş Milletler’in Bağımsız Uluslararası Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Carla Del Ponte, Suriyeli isyancıların kimyasal silah kullandığına dair ciddi şüphelerin bulunduğunu bildirdi.

Del Ponte, İsviçre’de bir televizyon kanalına verdiği demeçte, mağdurların ve doktorların verdikleri ifadelere göre Devlet Başkanı Beşar Esat karşıtı isyancıların sinir gazı kullandıklarını söyledi.

Denetçilerin henüz kesin kanıtlar elde edemediğini bildiren Del Ponte, soruşturmanın daha yeni başladığını kaydetti. Del Ponte, sinir gazının nerede ve ne zaman kullanılmış olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Hem Suriye hükümeti hem de muhalif isyancılar, kimyasal silah kullanımı konusunda birbirini suçluyor. İngiliz, Fransız ve İsrailli yetkililer, Şam hükümetini isyancılara karşı kimyasal silah kullanmakla suçlamıştı.

Del Ponte, başkanı olduğu komisyonun henüz Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığına dair kanıt bulmadığını ancak araştırmaların sürdüğünü belirtti.

Başkan Barack Obama ise Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına dair kanıt olduğunu, ancak ellerinde bu silahları kimin kullandığı ya da silahların ne zaman kullanıldığına dair bilgi olmadığını söylemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG