Erişilebilirlik

İsviçre'de Erdoğan Karşıtı Protestoya Ankara'dan Tepki


İsviçre'nin başkenti Bern'de aralarında PKK ve YPG taraftarlarının da bulunduğu Kürt gruplar, Parlamento meydanında toplandı.

Mitingin hedefi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Açılan pankartlarda Erdoğan başına silah dayanmış halde resmedildi ve "Erdoğan'ı kendi silahıyla öldürün" yazıları yer aldı. Terörist ve diktatör Erdoğan sloganlarının atıldığı mitingde PKK flamaları ve Öcalan posterleri de dikkat çekti.

Haber ajansı Reuters’in Anadolu Ajansı’na dayandırdığı habere göre, geniş güvenlik önlemlerininin alındığı mitinge yaklaşık 250 kişi katıldı. Yeşiller Partisi'nin de destek verdiği mitingde 16 Nisan referandumu için "Hayır" oyu verilmesi çağrısı da yapıldı.

Türk Dışişleri Bakanlığı ise İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği’ni protesto etti ve büyükelçi yardımcısını bakanlığa çağırdı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen Kasım ayındaki resmi ziyaretinde, İsviçre’nin terör listesinde yer almayan PKK’ya yönelik tedbir alınmasını veya bu örgüt mensuplarının iade edilmesini istediklerini söylemişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG