Erişilebilirlik

Gazetecinin Denizaltındaki Ölümü Esrarını Koruyor


İsveçli gazeteci Kim Wall, kendi denizaltısını yapan araştırmacı Peter Madsen ile denize açıldı. Amacı Madsen ile röportaj yapmaktı. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’dan yola çıktılar ancak Wall’dan bir daha haber alınamadı.

Danimarka polisi iki haftadır kayıp olan gazetecinin başsız cesedinin Kopenhag’a yakın bir plajda bulunduğunu açıkladı. Peter Madsen ise cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

30 yaşındaki Kim Wall, en son 10 Ağustos’ta Danimarka’nın doğu kıyılarında Madsen’in denizaltısında görülmüştü. Ailesinin verdiği bilgiye göre, hayali uzaya çıkmak olan ünlü girişimci Madsen üzerine bir haber hazırlıyordu.

11 Ağustos’ta Wall’ın erkek arkadaşı, gazetecinin kaybolduğunu polise bildirdi. Saatler sonra ise denizaltının Kopenhag’ın güneyinde batmakta olduğu haberi geldi. 46 yaşındaki Peter Madsen kurtarıldı ancak Kim Wall bulunamadı.

Cinayet şüphesiyle gözaltına alınan Madsen ilk ifadesinde, Wall’u bir adada indirdiğini söyledi. Daha sonra ise gazetecinin kazara öldüğünü ve cesedini denize “gömdüğünü” belirtti.

Kim Wall’ın cesedini, plajda bir bisikletçi buldu. Danimarka polisi, cesedin başının, kolları ve bacaklarının kasten gövdeden ayrıldığını açıkladı.

Cesedin Wall’a ait olduğu DNA testi ile de kesinleştirildi. Denizde batması için Wall’un üzerine bağlanmış metal bir ağırlık da bulundu.

Gazetecinin kesin ölüm nedeni ise henüz bilinmiyor. Polis, cesedin kayıp parçaları için arama çalışmalarını sürdürüyor.

Peter Madsen’ın avukatı ise cesedin bulunmasının, müvekkilinin suçlu olduğu anlamına gelmeyeceğini savundu. Avukat Betina Hald Engmark, müvekkilinin kazara ölüm ifadesinde değişiklik olmadığını da söyledi ve cesedin bulunmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Polis ise Madesen’in denizaltısını kasıtlı olarak batırdığına inanıyor. Karaya çekilen denizaltında da incelemeler sürüyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG