Erişilebilirlik

İsveç: ‘Kuzey Kore Görüşmeleri Yapıcı Geçti’


İsveç Dışişleri Bakanlığı, başkent Stockholm yakınlarında Kuzey Kore, Güney Kore ve Amerika’dan temsilcilerin katıldığı görüşmelerin “yapıcı” geçtiğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü, “Kore Yarımadası’nı ilgilendiren gelişmelerle ilgili yapıcı görüşmeler yapıldı, buna güven arttırıcı ve ekonomik önlemler dahil” dedi.

Görüşmelere, Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Choe Son Hui, Amerika’nın Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun ve Güney Koreli müzakereci Lee Do-hoon katıldı.

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom da 3 ülke arasındaki görüşmelerin Amerika Başkanı Donald Trump’la Kuzey Kore lideri Kim Jong Un arasında gerçekleşmesi beklenen ikinci zirve için iyi bir hazırlık sunmasını umduğunu kaydetti.

Wallstrom, görüşmelere nükleer silahsızlanma, ekonomik gelişim ve bölgesel güvenlik konularında uzmanların da katıldığını kaydetti.

Trump’la Kim Jong Un ilk defa Temmuz ayında Singapur’da biraraya gelmişti.

Trump Cumartesi günü Şubat ayının sonlarında Kuzey Kore lideriyle Pyongyang’ın nükleer silahlardan vazgeçmesini sağlayacak bir anlaşmaya ulaşmak için ikinci zirveyi yapmayı amaçladığını söylemişti.

İsveç 1973 yılından beri Kuzey Kore’yle diplomatik ilişkilere sahip. İsveç Kuzey Kore’de büyükelçiliği olan az sayıda Batılı ülkelerden biri. İsveç, Kuzey Kore’de Amerika için konsolosluk hizmeti de veriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG