Erişilebilirlik

İstihdam Kaybı Olursa Fransa Otomotivde Birleşmeye Karşı


Fiat Chrysler, Fransız otomotiv devi Renault'ya birleşme teklif etti.
Fiat Chrysler, Fransız otomotiv devi Renault'ya birleşme teklif etti.

Fransa Maliye Bakanı, Fiat Chrysler ve Renault arasındaki birleşmenin ancak hiçbir işçinin işini kaybetmemesi halinde mümkün olabileceğini söyledi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, anlaşmayla ilgili bazı konularda garanti istediğini söyledi.

Le Maire “Öncelikli olarak istihdam ve fabrikalar konusunda garanti istiyoruz. Renault’un CEO’su Jean-Dominique Senard’a çok net olarak bunu söyledim. Fiat’la ortaklığın Fransa’da istihdam kaybı ya da bir fabrika kaybına neden olmayacağı konusunda garanti istedim” şeklinde konuştu.

Amerikalı Chrysler ve İtalyan Fiat ortaklığı Fransız otomotiv devi Renault’ya yaklaşık 40 milyar dolar değerinde bir birleşme teklifinde bulundu. Anlaşmanın sağlanması halinde oluşacak şirketin yıllık 8 milyon 700 bin araç üretimiyle dünyanın en büyük üçüncü otomotiv şirketi haline geleceği ifade ediliyor.

Fransa Maliye Bakanı ayrıca Renault’un Nissan’la mevcut işbirliğine de değinerek bunun da yeni kurulacak şirketin yönetiminde dikkat alınması gerektiğini söyledi.

Fransa hükümetinin Renault şirketinde yüzde 15 hissesi bulunuyor ve eğer anlaşma sağlanırsa yeni şirkette Fransa’nın hissesi yüzde 7,5’e düşmüş olacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG