Erişilebilirlik

İstihbarat Yetkililerinden Rusya ve Kuzey Kore Uyarısı


İstihbarat Yetkililerinden Rusya ve Kuzey Kore Uyarısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00

ABD başkanlık seçimine müdahale etme girişiminden sonra, Rusya’nın diğer ülkelere de müdahale etme tehdidi kısa bir sürede ortadan kalkacağa benzemiyor. Üst düzey istihbarat yetkilileri, Moskova’nın saldırgan tavrının giderek artabileceği uyarısında bulunuyor.

İstihbarat yetkililerine göre ABD-Rusya ilişkilerinin üst düzey temaslarla yeniden rayına oturması umudu oldukça az.

Senato İstihbarat Komisyonu’nda ifade veren Federal Soruşturma Bürosu FBI’ın Genel Müdür Vekili Andrew Mccabe, FBI’ın, Rusya’nın Trump kampanyasıyla ilgili soruşturmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu cevap, üst düzey yetkililerin daha önce yaptığı uyarılarla aynı doğrultuda. Savunma Bakanı Jim Mattis, bakanlığının onaylandığı oturumda, Amerika ve küresel istikrara karşı en büyük tehdidin Rusya olduğunu söylemişti.

Ancak Donald Trump döneminde, özellikle ulusal istihbarat yetkililerinin senatörlere, en büyük tehdidin Kuzey Kore olduğunu söylemelerinden sonra, bu görüş değişmiş görünüyor.

Yetkililer, Kuzey Kore’nin Amerika’yı vurma kapasitesine ne kadar yaklaştığını söylemeyi reddetseler de, başarısız denemelere rağmen Pyongyang bu hedefine giderek daha da yaklaşıyor.

Bir yandan da IŞİD tehdidi devam ediyor. IŞİD’in Suriye ve Irak’ta toparlanma hazırlığı yaptığı uyarısında bulunan üst düzey yetkililer, her ne kadar birçok kayıp verse de IŞİD’in hala dünya genelinde saldırılar düzenleme kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor.

Yetkililer, İran faktörüne de dikkat çekiyor. Uzmanlar, İran’ın 2015’te Batılı ülkelerle imzalanan nükleer anlaşmaya bağlı kalmasına rağmen, Suriye, Irak ve diğer bölgelerde 10 bin militanıyla aktif rol oynamaya devam ettiğini vurguluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG