Erişilebilirlik

İstanbullular ‘Vapurda Spor’ Yapıyor


İBB Şehir Hatları ve Spor İstanbul işbirliğiyle ‘Vapurda Spor Projesi’ başlatıldı. Haftanın iki günü sabah saatlerindeki dört seferde gerçekleştirilen etkinlikte yolcular, spor hocaları eşliğinde oturdukları yerde egzersiz yapıyorlar. Proje, spor kültürünü kent yaşantısıyla birleştirmeyi, sporun beden ve ruh sağlığı üzerindeki olumlu etkisini hatırlatmayı amaçlıyor.

İstanbullular ‘Vapurda Spor’ Yapıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:07 0:00

Haftanın iki günü, sabah saatlerindeki dört seferle başlayan etkinlikte, Spor İstanbul’un spor eğitmenleri, yolculara koltuklarından kalkmadan boyun, omuz ve sırt kaslarını çalıştırıp esnetecek ve gevşetecek egzersizleri gösteriyor. Yolcuların büyük çoğunluğunun eşlik ettiği egzersiz programları yaklaşık 15 dakika sürüyor. Sosyal mesafe kuralına uygun olarak, oturarak yapılan egzersizler, nabzı yükseltmiyor ve terletmiyor. Spor eğitmenleri ayrıca egzersizlerin omurga ve kas sağlığı üzerindeki olumlu katkısını anlatıyor.

Pazartesi günleri 08.45 Beşiktaş-Kadıköy seferinde başlayan egzersizler, hattaki 10.15 seferiyle son buluyor. Çarşamba günleri de 09.00 Üsküdar-Eminönü seferiyle başlayan egzersizler, hattaki 11.05 seferiyle tamamlanıyor. Etkinliğin önümüzdeki günlerde başka hatlarda da uygulanması hedefleniyor.

“Pandemi döneminde insanların spor salonlarına gittiği değil, sporun insanlara geldiği ortamları arttırmak önemli”

Bireylerin spor alanlarına gitmesi yerine sporu bireylere getirmek felsefesiyle yola çıktıklarını ifade eden Spor İstanbul Tesisler Koordinasyon ve Eğitmen Şefi Deniz Kıyrak, “Bu program çerçevesinde Spor İstanbul olarak şehir hatları ile ortaklaşa düzenlediğimiz ‘Vapurda Egzersiz’ projemiz İstanbul halkı tarafından günden güne daha fazla ilgi görmeye başladı. İnsanların spora gittiği değil, sporun insanlara geldiği ortamları arttırmak özellikle pandeminin olduğu bu dönemde önem arz eden hedeflerimizden bir tanesi oldu” dedi.

Programın haftada iki gün olmak üzere Pazartesi ve Çarşamba günleri, günde dört sefer yapıldığını kaydeden Kıyak, “Bu bizim için başlangıç aşaması. Şehir hatları ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu projede daha fazla insana ulaşmaya, daha fazla fiziksel aktiviteyi arttırarak insanlarımızı bu aktivitenin içinde tutmaya çalışacağız” diye konuştu.

“Düzenli olarak bizim olduğumuz saatlerde vapura binip hareketleri yapmak isteyenler var”

Aktiviteyle sporu insanların rutini haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Spor Eğitmeni Emel Akkoç, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlar, aktivitelerimize düzenli devam ederlerse bu hareketleri gün içerisinde de yapma alışkanlıklarının başlayacağını düşünüyorum. Egzersizle yeni tanışanlar var, hiç tanışmayanlar var. Aktivitemizde bilenle bilmeyenin birarada olduğu bir yerde, onlara küçük küçük hareketler gösteriyoruz. Bence insanlar için iyi bir başlangıç noktası oluyor. En azından biraz telefondan uzak kalmak, düşüncelerden uzak kalmak, biraz farkındalık yaratmak mükemmel bir şey. Düzenli olarak bizim saatte vapura binip hareketleri yapmak isteyenler var. 4-5 seferdir aynı insanlarla karşılaşıyoruz. Çok da mutlu olarak ayrılıyorlar.”

“Sinirlerimiz rahatlıyor, daha neşeli oluyoruz”


Spor aktivitesine katılan yolculardan Mustafa Çakıl, “Çok güzel bir duygu. Sabah sabah güzel oluyor. Neticede hem vücudumuz gevşiyor, sinirlerimiz, adalelerimiz rahatlıyor. Tabi biraz daha neşeli oluyoruz vücut rahatladığı için. Güzel bir farkındalık. Herkesin bu şekilde spora başlamasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Yolculardan Murat Ayar ise başlangıçta yapılanlardan bir şey anlamadığını ancak hareketleri yaptıkça kendisini daha iyi hissettiğini söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG