Erişilebilirlik

İstanbul’daki Saldırıya Tepkiler


İstanbul Vezneciler’de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıya tepkiler gecikmedi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, saldırıyı kınadı. Avrupa Birliği ve NATO’dan da Türkiye’ye destek mesajları geldi.

Genel Sekreter Ban Ki Moon, saldırganların yargı önüne çıkartılmasını umduğunu kaydetti. Ban, saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine de taziyelerini sundu ve yaralıların bir an önce iyileşmesi temennisinde bulundu. Ban Ki Moon, Birleşmiş Milletler’in Türk hükümeti ve halkıyla dayanışma içinde olduğunu da kaydetti.

Amerika’dan da saldırıya kınama geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mark Toner, “Amerika İstanbul’daki saldırıyı güçlü bir şekilde protesto ediyor. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi, yaralılara da acil şifa dileklerimizi gönderiyoruz” dedi.

Toner, “Amerika ortak tehdit terörizmle savaşta NATO üyesi ve IŞİD’le mücadele koalisyonunun değerli üyesi Türkiye ile birlikte güçlü şekilde çalışma taahhüdünü yeniler” dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass da, Büyükelçiliğin Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “çirkin saldırı”yı kınadığını belirtti ve ülkesinin Türkiye ile terörle mücadelesinden omuz omuza durmaya devam edeceğini belirtti.

Avrupa Birliği ve NATO’dan da Türkiye’ye destek mesajı geldi.

Avrupa Birliği’den yapılan açıklamada küresel terör tehdidiyle mücadelede Türkiye ile yakın çalışma taahhüdüne bağlılığa vurgu yapıldı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier de Türkiye’nin terör saldırısı nedeniyle hayatını kaybedenler ve yaralananlar için bir kez daha üzüntüye boğulmasının şok edici olduğunu kaydetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG