Erişilebilirlik

İstanbul’da Sel Manzaraları


İstanbul’da Sel Manzaraları
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:48 0:00

İstanbul’da Pazartesi gece saatlerinde başlayan yağmur Salı sabaha karşı şiddetini arttırdı. Sağanak yağmur nedeniyle Megakent’in birçok semtinde su baskınları yaşandı.

Temmuz ayında bastıran şiddetli yağmur nedeniyle İstanbul’da birçok ev ve iş yerini şu bastı. Yollar, metro istasyonları ve araçlar su altında kaldı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle sabah evden çıkan vatandaşlar trafikte zor anlar yaşadı. İş yerlerine gitmeye çalışan İstanbullular saatlerce yolda mahsur kaldı.

Kenti etkisi altına alan yoğun yağışlarla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi en çok yağış alan Silivri’nin Çanta bölgesinde metrekareye 118 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Açıklamada yağış boyunca 2 bin 563 adet şimşek ve yıldırımın gözlendiği ve yıldırım düşmesi nedeniyle meydana gelen 15 yangına büyümeden müdahale edildiği belirtildi.

Sabah iş yerine ulaşan bazı vatandaşlar da sağanak yağış nedeniyle iş yerlerininin sular altında kaldığını gördü. Fatih’e bağlı Aksaray ilçesinde esnaflık yapan Hasan Aydınlı, sabah iş yerine geldiğinde her şeyin sular altında kaldığı manzarayla karşılaştığını söyledi. İş yerinde her şeyin kullanılmaz hale geldiğini söyleyen Aydınlı, bütün önemli evraklarının da selden etkilendiğini, paramparça olduğunu belirtti.

Aksaray’da gümrük işiyle uğraşan Kerim Yaren, devlete düzenli vergi ödediğini ancak karşılığında bir hizmet göremediğini belirtti. Şiddetli yağışlardan ötürü neredeyse her sene iş yerini su bastığını söyleyen Yaren, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Oto tamircisi Hayrullah Haytunoğlu, Aksaray’da bulunan iş yerinin bulunduğu sokağın şiddetli yağmur nedeniyle sular altında kaldığını, sokağa araçla giremediği için iş yerine yaya olarak ulaşabildiğini söyledi. İş yerinde bulunan üç aracı zorla dışarı çıkarabildiğini belirten Hatunoğlu, araçları dışarı çıkardıktan sonra iş yerini su bastığını ve bir daha iş yerine giremediklerini belirtti.

Aksaray’da iş yeri bulunan Mesut Halil Işık sağanak yağışın etkili olduğu saatlerde İski ve kepçeyi 45 dakika beklediklerini söyledi. 45 dakika sonra rögar kapaklarının açıldığını ve suların çekilmeye başladığını belirten Işık, o zamana kadar bir çok iş yerinin sular altında kaldığını kaydetti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG