Erişilebilirlik

İstanbul'da 'Onur Yürüyüşü'ne Polis Müdahalesi


İstanbul'da 'Onur Yürüyüşü'ne Polis Müdahalesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00

İstanbul Valiliği’nin izin vermediği LGBTİ “Onur Yürüyüşü” için Taksim’de toplanan LGBTİ grubu üyelerine polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 35 kişinin gözaltına alındığı bildiriliyor.

Valilik'in yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasına rağmen Taksim Meydanı’nda bir araya gelmeye çalışan LGBTİ üyeleri ve gruba destek vermek isteyenler, polis tarafından alandan uzaklaştırılmak istendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Taksim’de LGBTİ grubu üyelerine, polis dağılmaları için uyarılarda bulundu.

İstiklal Caddesi’ne çıkan tüm sokaklarda çok sayıda çevik kuvvet ve TOMA hazır bekletildi.

“Susma Haykır Eşcinseller Vardır” sloganları atan bir grup, alkışlarla seslerini duyurmaya çalıştı. LGBTİ yürüyüşü için Taksim’de bulunan kalabalık gruptan bazıları polisin sert müdahalesine maruz kaldı.

LGBTİ üyelerine destek için Taksim’de bulunan Ayşegül Tunas, yayaların ve turistlerin bile Taksim Meydanı’na girişine izin verilmediğini, polis tarafından herkesin sıkı şekilde arandığını söyledi. Tunas, LGBTİ Onur Yürüyüşü’nde her sene gözaltılara ve daha sıkı müdahalelere maruz kalındığını belirtti.

Portekiz’den gelen Pedro, insanların kendilerini ifade etmelerine izin verilmemesinin çok utanç verici bir durum olduğunu söyledi. . Pedro, kalabalığa doğru gidip neler olduğunu görmeye ve insanları desteklemeye çalıştığını belirtti.

Metrodan çıkan herkesin çantalarını detaylı biçimde kontrol eden polis, İstiklal Caddesi’nin girişini polis barikatlarıyla kapattı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG