Erişilebilirlik

İstanbul’da Gastronomi Fuarı


İstanbul’da Gastronomi Fuarı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:48 0:00

Gas­tronomi sektörünün en büyük buluşması olarak nitelendirilen Sirha İstanbul 6. kez, 29 Kasım-1 Aralık 2018 tarihleri arasında Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Sirha İstanbul, Türk mutfağının zenginliklerini dünya mutfakları ile tanıştırırken dünya mutfaklarındaki yenilikleri de Türkiye’de sergiledi.

İstanbul’da gastronomi alanındaki en büyük fuarlardan biri olan Sirha İstanbul’da sadece birbirinden lezzetli yemekler sunulmadı, pişirme teknikleri ve püf noktaları da anlatıldı. 3 gün boyunca Türkiye'den ve dünyadan değerli şeflerin, yatırımcıların ve üreticilerin buluştuğu fuarı, sektörden 14 bin kişi ziyaret etti.

Köşe yazarı Nilay Örnek, fuarın yemek sektöründe olanlar ve olmayanlar için çok bilgilendirici olduğunu söyleyerek yemek seven herkesin bu fuarı ziyaret etmesi gerektiğini dile getirdi.

Pasta ustası Yiğit Zeyneloğlu da fuarı pastacılık, çikolata ve şekerleme teknikleri hakkında mesleki tecrübelerini ziyaretçilerle paylaşmak için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. Fransa merkezli olan bu fuarın Türkiye’de de yapılmasını hep arzu ettiğini, son 6 yıldır da fuarın Türkiye’de yapılmasından ötürü mutluluk duyduğunu kaydetti. Zeyneloğlu, Sirha İstanbul’un çok özel ürünleri­­­n sergilendiği bir fuar olduğuna dikkat çekti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG