Erişilebilirlik

İstanbul'a Bisiklet Yolu Projesi


New York’ta bir dizi toplantıya katılan Arzu Tekir, Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü’nün sorularını yanıtladı ve dünyada birçok megakentte bisiklet ağlarının halkın ulaşım sorunlarına çözüm getirdiğini ve trafikte ölümleri azalttığını söyledi.

New York örneğini veren Arzu Tekir, 700 kilometrelik bisiklet ağına sahip olan New York’ta on yıldan az bir sürede ve planlanandan bir yıl önce bisiklet kullanımının iki kat arttığını belirtti. Telefonda Hülya Polat’ın sorularını cevaplandıran Tekir, trafikkazalarının da yüzde 56 oranında azaldığını kaydetti.

EMBARQ-Türkiye’nin Direktörü Arzu Tekir, projenin İstanbul’da başarılı bir şekilde uyygulanması için bir bütünleşmenin şart olduğunu vurguladı ve belediyeler, halk ve sivil toplum örgütlerinin elele vermesi gerektiğini söyledi.

Arzu Tekir’le yaptığımız söyleşinin tamamını dinlemek için:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:23 0:00
Linki indirmek için

Dünya Kaynakları Enstitüsü (World Resources Institute-WRI) EMBARQ Türkiye-Sürdürülebilir Ulaşım Derneği Programı’yla ilgili ayrıntılı bilgi için:

www.embarq.org
www.embarqturkiye.org
Twitter: @embarqturkiye
Facebook: www.fb.com/embarqturkiye

Arzu Tekir Kimdir?

Embarq Türkiye – Sürdürülebilir Ulaşım Derneği Direktörü

Ege Üniversitesi İstatistik Bölümü’nden mezun olan Arzu Tekir, yüksek lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Ekonometri dalında yaptı. Arzu Tekir meslek hayatına bir yönetim danışmanlığı şirketinde başladı. Bu şirketi yeniden yapılandıran Tekir, aynı dönemde Kadir Has Üniversitesi’nin daveti üzerine, bu üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi’nde MBA öğrencilerine Toplam Kalite ve Risk Yönetimi alanlarında ders verdi. Bilişim teknolojileri (BT) sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde Avrupa Birliği Proje Koordinatörü ve Dış İlişkiler Direktörü olarak çalıştı, araştırma ve kalkınma projelerinin finans yönetimini üstlendi. Arzu Tekir daha sonra danışmanlık kariyerini ABD’nin New York kentinde sürdürdü, bu esnada bir çok pazar araştırma projesi yürüttü; İstanbul’da yenilikçi BT projeleri geliştirmek isteyen yatırımcılara ve telekomünikasyon şirketlerine iş planları ve özel raporlar hazırladı. 2011 yılı başında Embarq Türkiye Operasyon Müdürü ünvanıyla WRI (World Resources Institute)’da göreve başlayan Tekir, 2011 yılı Aralık ayında Embarq Türkiye Direktörü olarak atandı ve Sürdürülebilir Ulaşım Derneği’nin kuruluş sürecini yönetti. Halen Embarq Türkiye Direktörü olarak görev yapmaktadır.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG