Erişilebilirlik

'Mazbatayı 16 Milyonumuz Adına Aldım'


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisini resmen İstanbul'un yeni belediye başkanı ilan eden mazbatayı 16 milyon İstanbullu adına devraldığını söyledi.

İmamoğlu İstanbul İl Seçim Kurulu'nde mazbatayı almasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına gitti ve burada devir teslim töreni yapıldı.

İmamoğlu törenin ardından kendisini desteklemeye gelen binlerce kişiye hitap etti. Kalabalıktan "Ekrem Başkan" şeklinde sloganlar atıldı, meşaleler yakıldı.

Konuşmasında İmamoğlu, "Türk'ü Kürt'ü selamlıyorum herkesi selamlıyorum. Bu şehrin inançlarını, Müslümanlar'ını, Sünniler'ini, Aleviler'ini, Hıristiyanlar'ı, Ermeniler'i, Rumlar'ı selamlıyorum" diyerek başladı.

İmamoğlu, "Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Bu şehrin ahlak duygularından, bu şehrin adalet duygusundan vazgeçmedik" dedi. Bu sırada kalabalıktan da hak, hukuk, adalet sloganları atıldı.

Ekrem İmamoğlu, "Kurucu değerlerimizden, Cumhuriyet'ten vazgeçmedik, inançlarımızdan vazgeçmedik, Mustafa Kemal'den vazgeçmedik. Allah'ıma teşekkür ediyorum bana dünyanın en güzel insanlarını onlarla birlikte yönetme şansını verdi" diye konuştu.

İstanbul Belediyesi Önünde İmamoğlu Coşkusu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

İmamoğlu konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

"Bu şehir kadın dostu bir şehir olacak. Karımın önünde söz veriyorum. Ben bu şehrin her insanının oy versin vermesin yol arkadaşlığına talibim.

Bu 17 günde sürecin sağduyulu şekilde teminat altında olması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum.

O çuvalların başında bekleyen demokrasi nöbetçilerine teşekkür ediyorum. Genel başkan yardımcılarına, grup başkan vekillerine, milletvekillerine teşekkür ediyorum. Beni yetiştiren, bugüne getiren partime CHP'ye teşekkür ediyorum. Benim yanımda sımsıkı duran Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Tüm içten duygularla ittifak olan yanımda dimdik duran İyi Parti'ye teşekkür ediyorum ve genel başkanı Sayın Meral Akşener'e teşekkür ediyorum. İki il başkanıma, hem Canan Hanım'a hem Buğra Bey'e teşekür ediyorum.

Çok işimiz var. Bu şehri akılla, üretimle, sanatla buluşturacağız. Boş işlerle sizleri meşgul etmeyeceğiz.

Her birinizin emeğine ihtiyacımız var. Size katılımcılık, şeffaflık vaat ediyorum, size dünyanın en demokrat belediye başkanlığını vaat ediyorum.

Görev 16 milyon tarafından verildi, yine bu insanlar tarafından alınır. İhanet etmeden bu şehri koruyarak bu şehrin doğasına tarihine sahip çıkarak emanet aldık emanet edeceğiz.

Tüm belediye başkanlarına şükranlarımı, minnetlerimi sunuyorum. Hayatta olanlara Allah ömür versin, sağlık diliyorum.

Çok çalışacağımız günler geliyor. Yolda giderken güleryüzlü, coşkulu, umutlu olun. Her gördüğünüze İstanbul'a yeni bir başlangıç geldi deyin."

İmamoğlu, bu haftasonu da aynı alanda yeniden buluşacaklarını, herkesin davetli olduğunu söyledi.

İmamoğlu tören öncesinde yaptığı konuşmada da, "16 milyonumuz adına devraldım mazbatayı. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın, tüm hemşehrilerim adına devralmanın onurunu, gururunu yaşıyorum" dedi.

Asla vazgeçmedikleri değerler olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Haktan, hukuktan, adaletten asla vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazçgeçmedik. Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu birlik beraber duygusundan asla vazgeçmedik. Kimseni hakkını yemedik. Bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın da hakkını asla yedirmeyiz dedik ve bundan da vazgeçmedik. Günün sonunda İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanağıyla beraber mazbatayı aldık" dedi.

İmamoğlu, sorumluluklarının bilincinde olduklarını vurgulayarak, "Kentin ihtiyaçlarını biliyoruz, şehirde yaşayan herkesin taleplerini bilyoruz ve hizmet etmeye hemen hızlıca başlayacağız. Belediyenin tüm alanları şeffaf şekilde bugün itibariyle halkına açılmıştır. Bu güzel kentin belediyesinin koridorları, makamları ve bu belediyede çalışan herkes, bir kişiye, bir gruba ya da bir partiye değil ,16 milyon insanına hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

İmamoğlu, devam eden itiraz süreçleriyle ilgili olarak da, ilgili kurullardan bir an önce net açıklamaların yapılmasını beklediklerini söyledi.

İstanbul için il seçim sonuçları bugün açıklandı. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu 13 bin civarında oy farkıyla İstanbul’un resmen yeni belediye başkanı oldu.

İmamoğlu mazbatasını almak üzere önce İstanbul İl Seçim Kurulu’na gitti. Bina önünde de kalabalık bir CHP’li grup toplandığı görüldü. Bu nedenle, daha önceden planlandığı gibi basın açıklamasının Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasında yapılacağı açıklandı.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. Saraçhane'ye gidiyor" dedi.

İmamoğlu Mazbatasını Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

İmamoğlu, İl Seçim Kurulu'na geldiğinde karşısında büyük bir izdiham buldu. İmamoğlu'nu karşılamak için binlerce partili kurulun önüne toplandı. Zaman zaman polisle itiş kakışma yaşandı, izdihamda bazı camların kırıldığı görüldü. İmamoğlu içeri girdikten 5 dakika sonra sonra mazbatasını aldı.

Şu anda devri teslim töreninin yapılacağı Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde de sayısı gittikçe artan coşkulu bir kalabalık toplanmış durumda. Aralarında CHP milletvekillerinin de olduğu binlerce kişi İmamoğlu'nu karşıladı. Ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve CHP flamaları taşıyan kalabalık, İmamoğlu'na destek veren sloganlar atıyor, İzmir Marşı söylüyor.

CHP Milletvekili Erdoğdu: 'Bütün İstanbullular Kazandı'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:41 0:00

Alandaki milletvekillerinden CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu VOA Türkçe muhabirine yaptığı açıklamada, "Zor bir süreç geçirdik. Ben bütün İstanbul halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum. 16 milyon İstanbullu kazandı. Sadece Millet ittifakına oy verenler değil bütün İstanbullular (kazandı)" diye konuştu. Erdoğdu, "hiçbir ayrım gözetmeden" çok iyi hizmet edeceğini düşündüklerini kaydetti.

İstanbul sonuçlarına ilişkin il birleştirme tutanaklarına göre, İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765, AKP adayı Binali Yıldırım da 4 milyon 156 bin 36 oy aldı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG