Erişilebilirlik

CANLI BLOG - Seçimin Galibi İmamoğlu

İstanbul seçimlerinde resmi olmayan ilk sonuçlara göre Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 54'ünü alarak seçimi kazandı. Rakibi Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 45'te kaldı. Zafer konuşması yapan İmamoğlu "Sandıktan bir de hesap pusulası çıkmıştır" dedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Başkanı Sezai Temelli de oylarını kullandı

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Aldığımız bilgilere göre çok yüksek oranda bir katılım olacak" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de oyunu kullanırken, demokrasi mesajları vererek, "Yok edilen toplumsal barışı hep birlikte inşa edelim" dedi.

Türkiye saatiyle 08:00’da başlayan oy verme işlemi 17:00’de sona erecek.

10 milyon 560 bin 963 seçmen, İstanbul geneline kurulacak 31 bin 124 sandıkta oy kullanıyor.

İstanbullular 3 Ay Sonra Yeniden Sandık Başında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

YSK’dan Mühürlü Zarf Kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yanlış mühür basılan, mühürsüz veya birden fazla mühür basılan zarfların kullanıldığı oyların geçerli sayılmasını kararlaştırdı.

AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel ve CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu YSK’ya dilekçeyle başvuruda bulunarak, yanlış mühürlü, mühürsüz ya da birden fazla mühürlü zarfların geçerli sayılması talebinde bulunmuştu.

Her iki temsilci de, bazı ilçelerde milletvekili genel seçiminden kalan mühürlerin kullanılması gibi bazı karışıklıklar görüldüğünü ancak bunların seçmen iradesini engelleyecek nitelikte olmadığını belirtmişti.

Bunun üzerine toplanan YSK, başvuruları haklı bularak bu tür zarfların geçerli sayılabileceğine hükmetti. YSK kararında, “bazı ilçe seçim kurullarınca oy zarfları mühürlenirken ilçe seçim kurulu mührü ile birlikte milletvekili seçiminde kullanılan sandık kurulu mühürlerinin de ilçe seçim kurulu mührü yerine kullanıldığı ve bu mühürleme işleminin geçersizlik sebebi olmadığı yolunda ilçe seçim kurullarınca karar alınan oy zarflarının, başka ilçe seçim kurullarından temin edilen ilçe seçim kurulu mührü ile mühürlenmiş oy zarflarının, aynı mührün birden fazla basıldığı oy zarflarının, hem arka yüzü hem ön yüzü mühürlenmiş oy zarflarının” geçersiz sayılamayacağına oy çokluğuyla karar verildiği kaydedildi.

İstanbul'da Sandıklar Kapandı

İstanbullular, YSK'nın 31 Mart Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi'ni iptal etmesi nedeniyle üç ay sonra yeniden oy kullanıyor. TSİ 08.00'da başlayan oy verme işlemi, 17.00'de sona erdi.

Daha fazla

XS
SM
MD
LG