Erişilebilirlik

CANLI BLOG - Seçimin Galibi İmamoğlu

İstanbul seçimlerinde resmi olmayan ilk sonuçlara göre Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu oyların yüzde 54'ünü alarak seçimi kazandı. Rakibi Binali Yıldırım'ın oyu yüzde 45'te kaldı. Zafer konuşması yapan İmamoğlu "Sandıktan bir de hesap pusulası çıkmıştır" dedi

Alman Siyasetçilerden İmamoğlu'na Tebrik

İstanbul seçimini resmi olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanması, Alman siyaseti ve basınında da günün konusu oldu. Çok sayıda siyasetçi İmamoğlu’nu tebrik ederken, gazeteler seçimin sonucunu kısmen sürmanşetten verdi.

Ayrıntılar için: https://www.amerikaninsesi.com/a/alman-siyaset%C3%A7ilerden-i%CC%87mamo%C4%9Flu-na-tebrik/4971192.html

Seçim Sonuçları ABD Basınında

Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonuçları Amerikan basınında da yankı buldu.

New York Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sonucunu, ”Türkiye Cumhurbaşkanı İstanbul'da Tekrarlanan Seçimlerde Can Acıtıcı Mağlubiyet Aldı” başlıklı haberiyle duyuruyor. Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin zorlamasıyla iki ay sonra tekrarlanan İstanbul belediye başkanlığı seçimlerinde aldığı yenilginin, Erdoğan'ın siyasi kariyerinin en büyük yenilgisi olduğunu kaydediyor. Habere göre seçim sonuçları, Erdoğan'ın partisinin İstanbul üzerinde 25 yıldır sürdürdüğü hakimiyeti sona erdirdi. Bu durum, İstanbul'un hem Erdoğan'ın siyasi tabanının bulunduğu hem de siyasi kariyerine belediye başkanı olarak başladığı kent olması açısından önemli. Muhalifleriyse böylesi bir mağlubiyetin Erdoğan'ın yenilmezlik havasını dağıttığını ve bunun, ülke üzerindeki 16 yıllık hakimiyetinde sonun başlangıcı olabileceği yorumu yapıyor.

Wall Street Journal da muhalefet partisi adayının İstanbul belediye başkanlığı seçimini kazanmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan açısından bir başarısızlık olduğu yorumunda bulunuyor. Gazete, tıpkı New York Times gibi, seçimleri muhalif aday Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın megakent İstanbul üzerindeki 25 yıllık iktidarını sona erdirdiğini, aynı zamanda Erdoğan'un uzun zamandır ülkeyi yöneten iktidar partisi içindeki sorunları da gün yüzüne çıkardığını kaydediyor.

Ayrıntılar için: https://www.amerikaninsesi.com/a/sec%C4%B1m-sonuclar%C4%B1-abd-bas%C4%B1n%C4%B1nda/4970633.html

Gezici Araştırma Şirketi Başkanı Murat Gezici seçimi değerlendiriyor

Soner Çağaptay: ''Seçimi iptal eden Erdoğan 'Yeni Erdoğan'ı yarattı''

“İmamoğlu’nun 31 Mart’ta İstanbul’daki galibiyetini iptal eden Erdoğan ‘yeni Erdoğan’ı yarattı.” Washington’daki düşünce kuruluşlarından Washington Institute Türkiye Programı Direktörü Soner Çağaptay 23 Haziran İstanbul seçimlerini bu sözlerle yorumladı.

Çağaptay'ın yorumunu okumak için: dlvr.it/R77yf9

Daha fazla

XS
SM
MD
LG