Erişilebilirlik

İstanbul-Mogadişu Seferini Yapan İlk THY Uçağı Somali'de


Türk Hava Yolları, Somali’ye tarifeli sefer başlattı. THY bu şekilde Doğu Afrika ülkeleri dışında son yirmi yıldır Somali’ye tarifeli sefer başlatan ilk uluslararası havayolu şirketi oldu.

İstanbul-Mogadişu seferini yapan ilk uçuşa Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katıldı. İnişte açıklama yapan Bozdağ, Türk Hava Yolları’nın Somalilere dış dünyaya açılma fırsatı verdiğini söyledi.

Somali Devlet Başkanı Şeyh Şerif Şeyh Ahmed bu olanağı sağladığı için Türkiye’ye teşekkür etti.

THY Mogadişu’ya Sudan üzerinden haftada iki kez uçacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ağustos ayında Somali’yi 20 yıl aradan sonra Afrika dışında bir ülkeden ziyaret eden ilk lider olmuştu.

Erdoğan ziyareti sırasında Somali’yi yıllardır süren kargaşa ve çatışma ortamından kurtarma sözü vermiş, Mogadişu’daki Türk büyükelçiliğini yeniden açarak, ülkenin altyapısına katkı yapacaklarını, iş ve eğitim fırsatlarını teşvik edeceklerini söylemişti.

Somali’de 1991 yılından bu yana bir merkezi hükümet bulunmuyor. Birleşmiş Milletler’in desteklediği geçici hükümet, Somali’nin büyük bir kısmını kontrolü altında tutan militan El Şabab örgütüne karşı mücadele veriyor.

Ülke aynı zamanda geçen yıl yüzbinlerce kişiyi evinden eden kuraklık ve kıtlık felaketinin ardından toparlanmaya çalışıyor.

XS
SM
MD
LG