Erişilebilirlik

İstanbul Kar Altında


İstanbul Kar Altında
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Cum akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, şiddetli rüzgarın da etkisiyle tipiye dönüştü. Mesai saatinin bitmesiyle eve dönmek için yola çıkan vatandaşlar, trafik yoğunluğunun yüzde 90’a ulaşmasıyla saatlerce yolda kaldı. Trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, bazı vatandaşlar yürüyerek evlerine ulaşmaya çalıştı.

Meteorolojinin günler öncesinden yoğun kar yağışı uyarısı yapmasına rağmen, kar lastiksiz ve zincirsiz araçlarla yola çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Dün insanların saatlerce trafikte mahsur kalması, bugün dışarı çıkmak zorunda olanları toplu taşıma araçlarına yöneltti. Kendi araçlarıyla trafiğe çıkmak isteyen vatandaşlar, kara gömülen araçlarını dakikalarca temizlemek zorunda kaldı.

Kar yağışının hafta sonuna denk gelmesi ve okul servislerinin trafikte olmaması, dün yaşanan trafik yoğunluğunun bugün azalmasına sebep oldu. Bazı ara yollar yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken ana arterlerde bugün önemli bir sorun yaşanmadı.

Kar kalınlığının yüksek kesimlerde yarım metreye kadar ulaştığı kentte, hava ve deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Çok sayıda uçuş ve deniz otobüsü seferi iptal edildi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde elektrik ve su kesintisinin yaşandığı belirtiliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının aralıklı olarak üç gün daha devam etmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG