Erişilebilirlik

İstanbul’da IŞİD Operasyonu


IŞİD üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir şüpheli, Pazar günü 22.45 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde polis Sinan Acar’ı bıçakladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bursa doğumlu Acar hayatını kaybetti. IŞİD şüphelisi olay yerindeki polisler tarafından öldürüldü.

Pazartesi günü Sinan Acar için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde veda töreni düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürü: “Gözaltına alınan kişi, uluslararası alanda aranan bir terörist”

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, polisi öldüren IŞİD şüphelisinin ismini açıklamadı ancak uluslararası bir terörist olduğunu kaydetti.

Çalışkan, “Polisimizin gözaltına aldığı kişi uluslararası alanda aranan bir terörist. Çok önemli bilgi kaynaklarından bize bu bilgi iletildi. Bundan sonra yapacağı şeyler hakkında tahminlerimiz vardı ama çok önemli bir eylemi engellediklerinden emin olabilirsiniz” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana çok sayıda terör operasyonuna imza atan İstanbul Emniyet Müdürü, Türkiye’nin birkaç yıllardır etkin bir şekilde terörle mücadele ettiğini hatırlattı.

Çalışkan, “Bu durumda polislerimiz ve askerlerimizin teyakkuzda bulunması gereklidir. Şehit polisimiz Sinan Acar, bu mücadele kapsamında teröristlerin hain planlarını engellemek adına yapılan operasyonda görev aldı. Yaptığı bu çalışmayla birçok masum insanın hayatını kurtardı. Bizim mesleğimiz böyle bir meslek, ölürken dahi toplumu, devleti ve milleti korumak için hizmet eden bir meslek. Sinan’ı şehit eden terörist grupların sahipleri de iyi dinlesin. Bu ülkede Sinan’lar bitmez” dedi.

Kısa ve duygulu dolu bir konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, IŞİD şüphelisinin saldırıyı nasıl düzenlediği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Amerika’nın Sesi’ne bilgi veren bir kaynak saldırının polis otomobili içinde düzenlendiğini; iç cebinde bıçak saklayan IŞİD şüphelisinin ön koltukta oturan İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Sinan Acar’a bıçakla saldırdığını arkada oturan polis memurunun da silahına davranarak saldırganı etkisiz hale getirdiğini söyledi.

Yayın yasağı geldi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise dün konuyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada “Toplum sağlığının milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği ve toprak bütünlüğünün korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj eleştiri ve benzeri yayın yapılmasının 5187 sayılı kanununun 3/2 maddesi ve 5651 sayılı kanunun 8. maddesi uyarınca gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında yasaklanması ile soruşturma dosyası hakkında 5271 sayılı kanunun 153. maddesi uyarınca kısıtlama kararı verilmesi kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

IŞİD’in dergisi Rumiyah uzun zamandır “polis, asker, hakimlere saldırın” talimatı veriyor

IŞİD şüphelisinin düzenlediği bu saldırı, örgütün propaganda dergisi olan Rumiyah’ın Kasım 2016’da yayınlanan üçüncü sayısındaki “saldırı çağrısını” akıllara getirdi. İlk sayısından bu yana sempatizanlarına bulundukları yerlerde asker, polis, sivil demeden saldırı çağrısı yapan dergi, şu ifadelere yer vermişti.

“Erdoğan ve zelil hükümeti, Allah’ın İslam Devleti mücahitlerini üzerlerine musallat ettiği mürted hükümetlerinden ibret almadı. Öyle ki bunlar bıçaklarıyla, patlayıcı kemerleriyle, araçlarıyla ve her türlü silahlarıyla yeryüzünün doğusuna ve batısına korku salıyor. Polis, asker ve hakimlere saldırın! Öyle saldırın ki arkada kalanlara ibret olsun, böylece sizlere kardeşlerinizi intikamını alırsınız.”

Akşam: “IŞİD’in Fransızca konuşan militanlarının sorumlusu İstanbul’da yakalandı”

Akşam gazetesi, polis memuru Sinan Acar’ın hayatını kaybettiği saatlerde İstanbul Terörle Mücadele Müdürlüğü polislerinin bir IŞİD operasyonu yaptığını yazdı.

Habere göre, 2014 yılında eşi ve bir çocuğuyla Suriye’ye giderek IŞİD’e katıldığı iddia edilen Belçika vatandaşı Mehdi A. sansasyonel bir eylem için geldiği İstanbul’da yakalandı. IŞİD üyesi olduğu iddia edilen kişinin örgütün Fransızca konuşan militanların sorumlusu olduğu öne sürüldü.

IŞİD’in Avrupa'daki eylemleriyle bağlantısı olduğu belirlenen Mehdi A.’nın adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Belçika’ya iade edileceği belirtildi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG