Erişilebilirlik

İstanbul’da IŞİD Operasyonu: 36 Şüpheliden 3’ü Tutuklandı


İstanbul'da IŞİD’e yönelik operasyonlar hız kaybetmeden devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 12 Eylül’de kentteki çok sayıda adrese operasyon düzenledi.

Operasyonlarda 5’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 26 kişi gözaltına alındı. IŞİD’e yönelik yeni operasyonları engellememesi için medyaya sınırlı bilgi aktaran İstanbul polisi, 23 Eylül’de bu operasyonla ilgili ilk bilgileri verdi.

Gözaltına alınan kişilerin İstanbul Emniyeti’ndeki sorgularında üç şüphelinin IŞİD’le bağlantısını ortaya konan bulgulara rastlandı.

Bu kişilerin kaldıkları adreslerde yapılan aramalarda örgütsel doküman ile birlikte bilgisayarlarında propaganda videoları ve IŞİD’in ABD’nin Boston kentindeki terör saldırısında kullanılan bombanın fotoğraflı yapım tarifi çıkması bu hücrenin İstanbul’da bir bombalı saldırı hazırlığında olduğu kuşkusu doğurdu.

3 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Savcılıktan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Endonezya uyruklu E.D.P. ve M.T.M. ile Suriye uyruklu F.A.O. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonda gözaltına alınan diğer 28 Türk vatandaşı olmayan şüphelilerden 22’si ise sınırdışı edildi.

İstanbul Emniyeti bu kişilerin kimlikleri hakkında bilgi vermedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG