Erişilebilirlik

İstanbul Kahve Festivali’nde Buluştu


İstanbul Kahve Festivali’nde Buluştu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

6-9 Ekim 2016 tarihleri arasında kahveye dair her şeyin yer aldığı İstanbul Coffee Festival’de kahve tutkunları biraraya geldi. Bu yıl Küçükçiftlik Park’ta üçüncüsü düzenlenen kahve festivaline ilgi oldukça fazlaydı. Türk kahvesinden, çekirdek kahveye bir çok markanın tanıtıldığı festivalde, katılımcılar değişik aromalarda çeşitli kahvelerin tadına bakma imkanı buldu.

Avrupa’nın en büyük kahve festivali için Amerika, İngiltere, Norveç, Danimarka ve Almanya gibi ülkelerden gelen kahve uzmanları, kahvenin kavruluşundan hazırlanışına kadar birçok konuda kahveseverlere bilgi verdi. Değişik kahve sunumlarına ve farklı demleme yöntemlerine tanıklık eden katılımcılar, festivalden farklı deneyimlerle ayrıldı.

150’ye yakın kahve markasının tanıtıldığı festivalde, kahveden kahve ekipmanlarına kadar her şeyi bulmak mümkündü.

Türk kahvesinden başka kahveleri tanımak ve tatmak için festivale giden katılımcılar, farklı ülkelere ait kahve aromalarını tadarak farklı deneyimler edindiler.

Geçen yıl, Haydarpaşa’daki kahve festivaline katıldığını söyleyen Mine Şentürk, Türk kahvesi dışında başka kahveleri tanımak ve tatmak için festivale katıldığını ve bundan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Amerika’da kahve dükkanları bulunan Turgay Yıldızlı, Türk kahvesi yapımından, ekipmanlara kadar birçok konuda bilgi paylaşımında bulunmak üzere İstanbul Coffee Festival’e katılan davetlilerden biriydi. Çeşitli ülkelerde birçok etkinliğe katıldığını söyleyen Yıldızlı, İstanbul Coffee Festival’in gerek katılımcı sayısı gerekse festivalde yer alan seminer, konferans ve sunumlar açısından önde gelen etkinliklerden biri olgunu belirtti.

Bu yıl 30 bin civarında kahve tiryakisinin ziyaret ettiği İstanbul Coffee Festival’de, kahvetutkunları Türk kahvesinden latte’ye, americano’dan machiato’ya her türlü kahve çeşidine ve aromasına dört gün boyunca ulaşma fırsatı buldu.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG