Erişilebilirlik

İsrail'den Refah'a hava saldırısı: En az 22 ölü


Filistinlilerin cenazeleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta defnedilirken- 29 Nisan 2024.
Filistinlilerin cenazeleri Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta defnedilirken- 29 Nisan 2024.

Filistinli sağlık yetkililerine göre İsrail'in gece boyunca düzenlediği bir dizi hava saldırısında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde en az 22 kişi öldü.

Gazze ile Mısır arasındaki sınır boyunca yer alan bölge, İsrail'in askeri harekâtından kaçan insanların sığındığı Gazze nüfusunun yarısından fazlasına ev sahipliği yapıyor.

Görgü tanıkları ve sağlık görevlileri hava saldırılarının Refah'ta üç evi vurduğunu söyledi.

İsrail ordusu, savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyinde Hizbullah militanlarına karşı saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Hamas yetkilileri bugün Mısır'da İsrail'in önerdiği, çatışmaların haftalarca durmasını ve Hamas'ın Gazze'de tuttuğu rehinelerin serbest bırakılmasını içeren ateşkesle ilgili son görüşmeleri yapacaktı.

World Central Kitchen Gazze’ye dönüyor

Bu arada, İsrail ordusunun 1 Nisan’daki saldırısında yedi çalışanı öldürülen sivil toplum kuruluşu World Central Kitchen (WCK) Yönetim Kurulu Başkanı Erin Gore, Gazze’de yemek dağıtımına bugün tekrar başlayacaklarını duyurdu.

Yazılı açıklamasında öldürülen çalışanlarının yasını tutmaya devam ettiklerini vurgulayan Gore, diğer taraftan Gazze'de insani durumun çok kötü olduğuna dikkati çekti.

Gazze'deki tüm uluslararası insani yardımın yüzde 62'sinin WCK tarafından karşılandığına işaret eden Gore, bu gayretin, WCK'nin 14 yıllık tarihinde en fazla hayat kurtaran çalışma olduğunu kaydetti.

İsrail ordusunun saldırıyı "hata" olarak nitelendirerek özür dilediğini anımsatan Gore, buna rağmen çalışanların güvenliği için hâlâ güçlü bir güvence verilmediğine dikkat çekti. Gore, İsrail ordusunun saldırısına ilişkin tarafsız ve uluslararası soruşturma talep etmeyi sürdürdüklerini bildirdi.

Merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan WCK’nın, Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu yedi çalışanı İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan iki zırhlı araçta seyahat ederken hayatını kaybetmişti.

Forum

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG