Erişilebilirlik

İsrail'de Kritik Seçim


Başbakan Netanyahu bir dönem daha iktidarda kalma mücadelesi verirken son anketler Likud partisinin Isaac Herzog'un liderliğini yaptığı merkez sol koalisyonu birkaç sandalye gerisinden takip ettiğini gösteriyor

İsrailler, genel seçimler için sandık başına giderken Başbakan Benyamin Netanyahu 4üncü dönem iktidarda kalma mücadelesi veriyor.

120 milletvekilli parlamento için yapılan seçim öncesi anketlerde, Netanyahu’nun başkanlığını yürüttüğü muhafazakar Likud partisinin,Siyonist Birliği lideri İsaac Herzog’un başkanlığını yaptığı merkez sol koalisyonunu birkaç sandalye gerisinden takip ettiğini gösteriyordu.

Her iki partinin detek başına hükümet kurmak için gerekli 61 milletvekiline ulaşması beklenmiyor. İki partinin de liderleri İsrailli araplardan, ortodoks Yahudilerden ve radikal solculardan oy almak için hırslı bir seçim kampanyası yürüttü.

Uzmanlar, bu seçimlerin üç ay önce erken seçim kararı alan Benjamin Netanyahu için bir halk oylaması olacağını söylüyor.

Netanyahu seçimlerden bir gün önce,aşırı sağın oylarını alabilmek için görüş değiştirerek, iktidarda kalması halinde Filistin devleti kurulmasınakesinlikle karşı çıkacağını açıkladı.

Netanyahu daha önce Ortadoğu barış görüşmelerinde iki devletli çözümü destekliyordu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG