Erişilebilirlik

İsrail'de 4 Haham Öldürüldü


Sinagog saldırısında öldürülen iki Filistinli'nin cesetleri polis tarafından örtülürken
Sinagog saldırısında öldürülen iki Filistinli'nin cesetleri polis tarafından örtülürken

Kudüs yakınlarında bir sinagoga düzenlenen saldırıda iki Filistinli'nin üçü Amerikan biri İngiliz vatandaşı 4 hahamı satırla öldürdükleri, saldırganların daha sonra polis tarafından vuruldukları bildiriliyor

İsrail’de iki Filistinli’nin bir sinagoga düzenlediği saldırıda 4 hahamın öldürüldüğü en az 6 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Satırla öldürülen hahamların çifte vatandaş oldukları; üçünün Amerikan, birinin İngiliz pasaportu taşıdığı açıklandı.

İsrail polis kaynakları, silah ve satırlarla saldıran iki Filistinli'nin Kudüs yakınlarındaki Har Nof bölgesindeki sinagogda ibadet için sabah saatlerinde toplanan kalabalığı hedef aldıklarını açıkladı. Saldırganların İsrail polisi tarafından öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, saldırıdan Filistinliler'i “kışkırtmakla” suçladığı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas’ı sorumlu tuttu ve ülkesinin saldırıya yanıt vereceğini açıkladı.

Filistin Lideri Mahmud Abbas ise, yayınladığı bildiride sorumlusu kim olursa olsun, sivillere yönelik diğer saldırılar gibi bunu da kınadığını açıkladı.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, saldırı sonrasında İsrail Başbakanı Netanyahu’yu arayarak taziyelerini bildirdiği açıklandı. Londra’da gazetecilerle konuşan Dışişleri Bakanı Kerry, “tam anlamıyla bir terör eylemi' olarak nitelendirdiği saldırıyı kınadı.

Saldırı, son bir aydır Kudüs ve Batı Şeria’da tırmanan gerilim ve şiddet olaylarının son halkası oldu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG