Erişilebilirlik

"Üçüncü Doz Bağışıklığı 5-6 Kat Arttırıyor"


İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, üçüncü doz Pfizer-BioNTech aşısı, COVID-19 hastalığı riskini ciddi oranda düşürüyor. Araştırmada, 60 yaş ve üzeri kişilere uygulanan üçüncü doz aşının hastalığa yakalanma riskini önemli ölçüde düşürdüğü görüldü.

İsrail Sağlık Bakanlığı, geçen hafta Perşembe günü yapılan kurul toplantısında paylaşılan araştırma sonuçlarının bir kısmını dün bakanlığın internet sitesinde yayımladı. Henüz araştırmanın tüm ayrıntıları paylaşılmadı.

Yayınlanan sonuçlara göre, ilk iki dozun ardından üçüncü doz Pfizer-BioNTech aşısı olan 60 yaş ve üzeri kişilerde hastalığa karşı koruyuculuk oranı, aşının yapılmasından 10 gün sonra, ilk iki doza göre 5 ila 6 kat arttı.

İsrail, ilk olarak geçen yıl Aralık ayında 60 ve yaş ve üzeri kişilerin aşılanmasına başlamıştı. Ülke şimdi aynı yaş grubuna üçüncü doz aşılama yapılıyor. İsrail'de 30 Temmuz’da başlayan üçüncü doz aşı uygulamasında yaş sınırı 40 yaşa kadar düşürüldü.

Tüm dünyada aşılamada en hızlı giden ülkelerden biri olan İsrail, üçüncü doz aşılamada da lider durumda. Ülkede yaşayan 9,3 milyon kişiden yaklaşık 1,5 milyonu üçüncü doz aşılarını da oldu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG