Erişilebilirlik

İsrail Komandoları İran Silahlarına El Koydu


İsrail Komandoları İran Silahlarına El Koydu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

İsrail ordusu Kızıldeniz'de bir şilepte ele geçirdiği aralarında gelişmiş M-302 roketleri de bulunan silahların Gazze'ye götürülmekte olduğunu açıkladı

İsrail ordusu Kızıldeniz’de çok sayıda İran tarafından sağlanan gelişmiş roketi Gazze’deki Filistinli militanlara götürmekte olan bir gemiye el koyduğunu açıkladı.

Açıklamaya göre İsrailli deniz komandoları Sudan ve Eritre açıklarındaki uluslararası sularda Panama bandıralı şilebe bir direnişle karşılaşmadan çıktılar. Şileb halen İsrail savaş gemilerinin eşliğinde İsrail’in Eilat limanına götürülüyor.

İsrail askeri sözcüsü şilebin Gazze’den atıldığında İsrail’in içlerini vuracak menzile sahip Suriye'de yapılmış M-302 roketleri taşıdığını söyledi. Roketlerin Hamas ve diğer militan grupların ateş gücünü büyük ölçüde arttıracağı bildiriyor.

Lübnan’daki militan grup Hizbullah M-302 ‘leri 2006 savaşında İsrail’e karşı kullanmıştı.

İsrail roketlerin Suriye’den Panama şilebine yüklendiğini ve aylarca süren istihbarat toplama çalışmalarından sonra düzenlenen operasyonda geminin tutuklandığını bildiriyor.

İsrail ordusu İranlıların, silahları çimento torbası yüklü konteynerlerin içinde gemiye yükleyerek önce Irak’a oradan açık denize çıkarak “izlenmesini güçleştirmeye” çalıştıklarını açıkladı.

İsrailli yetkililere göre şilep bir Sudan limanında malını boşaltacak ve roketler karayoluyla Mısır’dan Gazze’ye götürülecekti. Yetkililer 17 kişilik gemi mürettebatının büyük olasılıkla taşıdıkları kargodan haberleri olmadığını da söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG