Erişilebilirlik

İsrail Kabinesi Batı Şeria’da Yeni Ev inşaatlarını Onayladı


İsrail Kabinesi Batı Şeria’da Yeni Ev inşaatlarını Onayladı
İsrail Kabinesi Batı Şeria’da Yeni Ev inşaatlarını Onayladı

İsrail Bakanlar Kurulu, Batı Şeria’da yüzlerce yeni ev inşaasını onayladı.

Karar, Filistinlilerin Yahudi bir aileye ait eve düzenlediği baskında, 3’ü çocuk 5 kişiyi bıçaklayarak öldürmelerinin ardından geldi. Itimar adlı yerleşim bölgesinde meydana gelen olayda, anne-baba ve biri bebek olan üç çocukları öldürülmüştü. Pazar günü Kudüs'te düzenlenen enaze törenine 20 bin kişi katıldı.

Kabine toplantısında konuşan Başbakan Benyamin Netanyahu, Filistinli yetkilileri, barıştan bahsedip hala terörizme destek vermekle suçladı.

Filistin Başbakanı Salam Fayyad ise saldırıyı kınadı. Fayyad, “Burada bir bebek, iki küçük çocuk ve anne babalarının öldürülmesi söz konusu. Böyle bir olay kınanmalı. Biz hep bunu söyledik. Şiddete karşı çıktık,” diye konuştu.

Bununla birlikte Fayyad, İsrail’in Batı Şeria’da yüzlerce yeni evin inşa edilmesi yönünde aldığı kararı da eleştirdi ve yeni inşaatlar durdurulmadıkça barış görüşmelerine geri dönmeyeceklerini söyledi.

Filistinli yetkililer, uluslararası kamuoyundan duruma müdahale ederek, iki devletli çözüm planını uygulamaya koymasını istiyor. Filistinliler, bu planın, şiddeti durduracak tek çözüm olduğunu vurguluyor.

XS
SM
MD
LG