Erişilebilirlik

İsrail 3 Hamas Komutanını Öldürdü


Refah kentinde Filistinliler İsrail hava saldırısında ölen 3 Hamas komutanının cenazelerini taşırken
Refah kentinde Filistinliler İsrail hava saldırısında ölen 3 Hamas komutanının cenazelerini taşırken

Hamas, İsrail uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde komutanların toplandığı dört katlı bir evi bombaladığı hava saldırısında beş kişinin daha öldürüldüğünü bildirdi

Hamas Gazze’nin güneyinde düzenlenen İsrail hava saldırısında örgütün üç komutanının öldürüldüğünü bildirdi.

Yetkililer İsrail uçaklarının Perşembe sabahı Refah kentinde komutanların toplandığı dört katlı bir evi bombaladıklarını ve en az beş kişiyi daha öldürdüklerini açıkladı.

İsrail ordusu ise militanların roket atışlarına karşılık olarak geceyarısı Gazze’de 20 Hamas hedefini vurduğunu bildirdi.

Gazze’de ateşkes görüşmelerinin kesilmesinden sonra çatışmaların şiddetlendiği gözleniyor. Bir gün önce de İsrail’in düzenlediği bir hava saldırısında Hamas askeri liderinin eşi ve oğlu öldürülmüştü.

Hamas, yaptığı açıklamada İsrail’in Muhammed Deyf’i hedef almakla “cehennem kapısını” açtığı tehditinde bulundu.

BM Güvenlik Konseyi Çarşamba günü 10 günlük ateşkes sonrası Gazze’de şiddetin yeniden başlamasından derin kaygı duyduğunu açıkladı. Konseyin 15 üyesi oybirliğiyle tarafları çatışmaları durdurmaya ve kalıcı barış için yeniden görüşme masasına oturmaya çağırdı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu kalıcı anlaşmanın mutlaka Hamas’ın roket atışlarına son vermesi ve İsrail’in güvenliğini sağlaması gerektiğini söylüyor.

Hamas ise, İsrail ve Mısır 2007’den bu yana uygulanan Gazze ablukasını tümüyle kaldırmadan mücadeleden vazgeçmeyeceğini bildiriyor. Görüşmelerde sadece iki sınır geçişini açmayı kabul eden İsrail ablukayı tümüyle kaldırmak için Hamas’ın silahsızlandırılmasını şartkoşuyor.

Bir aydan fazla devam eden çatışmalarda çoğu sivil en az 2,050 Filistinli öldü. İsrail de 64 asker ve üç sivil kaybetti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG