Erişilebilirlik

İsrail Hava Saldırıları Artıyor


İsrail ile Hamas arasında çatışmalar altıncı gününe girerken Filistinli sağlık görevlileri İsrail hava saldırılarında Pazartesi günü en az 20 kişinin daha öldüğünü bildiriyor.

Sağlık görevlilerine göre İsrail hava saldırılarının başladığı Çarşamba gününden buyana 96 Filistinli hayatını kaybetti. Hamas’ın roket saldırılarında ise 3 İsrailli öldü.

İsrail ordusu geceyarısı Gazze’de aralarında Hamas’ın güvenlik merkezleri, yeraltı füze rampaları ve militanlar tarafından kullanılan tüneller dahil 80 hedefin vurulduğunu açıkladı.
İsrail ordusuna göre Pazartesi günü Gazze’den İsrail’e daha az sayıda roket altındı. İsrail’in Demir Kalkan adlı füzesavar sitemi 300’ü aşkın roketi imha etmiş bulunuyor.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Pazar günü düzenlenen hava saldırılarında bazı sivillerin de öldüğünü kabul etti. Gazze’de çok katlı bir binayı hedef alan saldırıda 11’i sivil enaz 21 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Başkan Barack Obama Pazar günü İsrail’in kendisini savunma hakkı olduğunu ancak Gazze’ye kara harekatından kaçınmasının “ tercih edilir” bir seçenek olduğunu açıkladı.
Obama, İsrail’i bu konuda ikna etmenin Orta Doğu liderlerinin Hamas’ın roket atışlarını durdurma çabalarının başarıyla sonuçlanmasına bağlı olduğunu vurguladı.

Tayland’da düzenlediği basın toplantısında Obama”Hiçbir ülke vatandaşlarının üzerine dışardan füze yağmasına izin veremez. İsrail’in kendisini savunma hakkını tümüyle destekliyoruz”dedi.
Obama, İsrail’in olası kara harekatıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken Türk ve Mısırlı liderlerle “çatışmaları başlatan unsur “olarak değerlendirdiği Hamas’ın roket atışlarını durdurmaya yardımcı olmaları konusunda sürekli temas halinde olduğunu söyledi.
Obama, İsrail kara kuvvetlerinin Gazze’ye girmesinin sadece Gazze halkı değil İsrail askerleri için de ölü ve yaralı sayısını arttırma riski taşıdığını belirtti.
Obama” önümüzdeki 24, 36,48 saat içinde ne kadar ilerleme sağladığımızı göreceğiz” şeklinde konuştu.

Öteyandan İsrail başbakanı Benyamin Netanyahu Gazze’deki militanlara karşı askeri operasyonları genişletmeye hazır olduğunu açıkladı.
İsrail hükümeti halen bir kara harekatı için Gazze sınırına binlerce asker yığmış bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG