Erişilebilirlik

Ortadoğu Görüşmelerinin İkinci Turu Tamamlandı


Amerika’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Lideri Mahmut Abbas’ın, en zor konuları görüşmelerin sonuna bırakmayacaklarını söyledi. İki lider Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın da katıldığı ikinci gün görüşmeleri tamamladı.

George Mitchell, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Filistin Lideri Abbas zor konuları ele aldıklarını ve Batı Şeria’da Yahudi konutları inşası alanında ilerleme kaydettiklerini belirtti. Amerikalı temsilci ayrıntılı bilgi vermemekle birlikte, yeni görüşmeler için çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Mitchell’den önce Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, İsrailli ve Filistinli yetkililerin uyuşmazlığın temel konularını çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Clinton, temaslarına Kudüs’te devam ederek Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le görüştü. Dışişleri Bakanı Peres’le görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, tarafların, “yan yana ve barış içinde yaşayan iki devlet” hedefi doğrultusunda, ciddi bir şekilde çalıştığını belirtti.

Clinton’ın, bugün son olarak Ürdün Kralı Abdullah’la bir görüşme yapması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG