Erişilebilirlik

İsrail Eski Başbakanı Cezaevinde


İsrail eski Başbakanı Ehud Olmert’in 19 aylık hapis cezası başladı. 2014 yılında Kudüs belediye başkanı olduğu dönemde tartışmalı bir emlak projesi için onbinlerce dolar rüşvet almaktan suçlu bulunan Olmert bugün cezaevine girdi

Rüşvet ve adaleti engelleme suçlarından 19 ay hapis cezasına çarptırılan İsrail eski Başbakanı Olmert cezasını çekmeye başladı.

İsrail’in merkezinde bulunan Maasiyahu Cezaevi’ne gelmeden önce bir video yayınlayan 70 yaşındaki Olmert suçsuz olduğunu söyledi.

Olmert, bir başbakan olarak İsrailli sivilleri korumak üzere en yüksek sorumlulukla görevlendirildim, bugün ise demir parmaklıklar arkasındayım dedi.

Olmert, 2014 yılında Kudüs belediye başkanı olduğu dönemde tartışmalı bir emlak projesi için onbinlerce dolar rüşvet almaktan suçlu bulunmuştu.

Davanın görüldüğü mahkeme Olmert’i 6 yıl hapis cezasına çarptırmış, ancak İsrail Yüksek Mahkemesi Aralık ayında cezayı 18 aya indirmişti. Bir diğer mahkeme ise adaleti engelleme suçundan cezaya 1 ay ilave etmişti.

Bir dizi rüşvet iddialarının sonuncusu olan skandal, 2006-2008 yılları arasında başbakanlık yapan Olmert’i istifaya zorlamıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG