Erişilebilirlik

İsrail Dışişleri Bakanı Türkiye'ye Gidiyor


İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Perşembe günü Türkiye'de olacak.
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid Perşembe günü Türkiye'de olacak.

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İsrail’in vatandaşlarına İran kaynaklı saldırı gerekçesiyle Türkiye’ye seyahat edilmemesi yönündeki uyarısının ardından Perşembe günü Türkiye’ye gidecek.

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Lapid’in Türkiye’ye giderek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla biraraya geleceği belirtildi.

Son dönemde yakınlaşan İsrail ve Türkiye arasında son gelişmeler ışığında diyalog da artıyor. Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mayıs ayında İsrail’e giderek resmi temaslarda bulunmuştu.

İran’ın Türkiye’ye giden İsrail vatandaşlarına saldırabileceği uyarılarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Pazar günü İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’la bir telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede İsrail Cumhurbaşkanı’nın Erdoğan’a henüz İsrail vatandaşlarına yönelik tehdidin geçmediğini ve karşılıklı olarak güvenlik amaçlı çalışmaların sürmesi gerektiğini söylediği belirtildi. Herzog ayrıca Erdoğan’a gösterilen çabadan ötürü de teşekkür etti.

Perşembe günü Türkiye’ye giderek Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’yla görüşecek olan İsrail Dışişleri Bakanı Lapid de yaptığı açıklamada, İranlı ajanlar tarafından İsrail vatandaşlarına yönelik çok ciddi bir saldırı tehdidi olduğunu, dolayısıyla Türkiye’de tatilde olan İsrail vatandaşlarının süratle ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini söyledi.

İsrailli Bakan, açıklamasında, “Eğer şu an İstanbul’daysanız mümkün olan en kısa sürede İsrail’e dönün. Eğer İstanbul’a uçmayı planlıyorsanız seyahatinizi iptal edin. Hiçbir tatil hayatınızdan daha değerli değildir” ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG